Értékelés - CJ Roberts: Captive in the Dark - Fogoly a sötétben

2018. február 28., szerda













Sziasztok!

Sajnos a februárra kisorsolt könyv nem lett a szívem csücske. Már csak azért sem, mert egyetlen oldalon sem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy ez nem fikció, hanem a világ egyes részein igenis létező jelenségről beszélünk.


Fülszöveg

Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Tizenkét évre merült el az élvezeti célból tartott rabszolgák világában, az egyedüli felelősnek tartott férfit keresve. A szenvedését okozó építész végül előkerült: a személyi igazolványa új volt, a személyisége azonban a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, muszáj azzá vállalnia, amit gyűlöl. Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron.

Kikyo értékelése

Sajnos a februárra kisorsolt könyv nem lett a szívem csücske. Már csak azért sem, mert egyetlen oldalon sem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy ez nem fikció, hanem a világ egyes részein igenis létező jelenségről beszélünk. A Közel-Kelet, Mexikó, mindazok a történések, amiket a könyv felvillant, akár a valóságban is lejátszódhattak. Sajnos az első oldaltól az utolsóig volt bennem bizonyos düh a helyzet miatt. A szereplők sem igazán nyerték el a tetszésemet. Calebet valahol mélyen nagyon-nagyon sajnáltam, hiszen gyerekként csináltak belőle lelki roncsot, aminek senkivel nem szabadna megtörténnie, viszont ez nem menti fel a felnőttkori tettei alól. Livvie-t pedig nem tudtam igazán megérteni. Bár ki tudja, hogy ilyen helyzetben hogy reagál az emberi elme. Senkinek sem kellene megtudnia. Ennek ellenére egyszer valószínűleg el fogom olvasni a folytatást, mert kíváncsi vagyok, hogy alakul a sorsuk, sikerül-e beteljesíteni azt, amiért ez az egész elindult. Mondhatni lesz-e értelme a szenvedésnek? Mindenesetre elgondolkodtató, súlyos olvasmány, idő kell ahhoz, hogy leülepedjen az emberben.

Csillagok: 3,5 

Köszönöm hogy elolvastátok!
Kikyo

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co