TOP 5 Szerda - Kedvenc romantikus könyvek

2018. február 21., szerda



Sziasztok!

Meghoztuk heti TOP 5 Szerda bejegyzésünket. Reggel nézegettem profilunkat a moly.hu-n és észrevettem a többiek bejegyzéseit, mire leesett hogy uh, szerda van és még nem raktam ki a bejegyzést. XD

Genevieve a témában:

Kifejezetten kedven romantikus könyvem nincs, de van néhány melyeket kiemelten kedvelek. Ilyen például K.K. Allen: Dangerous Hearts című tavaly megjelent könyve, egy csodálatos történet szerelemről, zenéről, veszteségről. Folytassuk J. Sterling: Hibátlan játékával, a könyv mely megszerettette velem az olvasást. Majd Colleen Hoover: Egy nap talán könyvével folytatnám amely szintén egy megható, romantikus történet. Karina Halle: Túl közel hozzád könyve is kedvenceim közé tartozik, igazán szórakoztató, aranyos történet. Végül de nem utolsó sorban P.C. Harris Újrajátszása is bekerült romantikus kedvenceim közé. 

Coeur a témában:

1. Danielle Steel: Ékszerek- A húszas éveimben nagyon sok könyvet olvastam a szerzőtől, de már csak arra emlékszem, hogy ez a regény tetszett a legjobban közülük.
2. Stephanie Meyer: Alkonyat - Nekem az a regényfolyam egy vámpírköntösbe bújtatott Rómeó és Júlia történet. Két össze nem illeszthető világ képviselőinek szerelme megbolondítva egy kis szerelmi háromszöggel.

A frissebb olvasmányaim közül a következő hármat választottam:
3. Katja Millay: Nyugalom tengere
4. Colleen Hoover: Egy nap talán
5. Erin Watt: Papírhercegnő

Mindhárom regény igazi gyönyszeme a romantikus irodalomnak. Jól kidolgozott karakterekkel; egyedi történetekkel örvendeztetik meg az olvasókat. S mindezt cseppet sem "nyálasan", nem rózsaszín cukormázasba csomagolva, hanem teljesen hitelesen valósítják meg. Még sok-sok könyvet szeretnék tőlük olvasni!

Kikyo a témában: 

A hónap első olyan szerdájához érkeztünk, ahol végre kissé magaménak érzem a témát, bár azt hiszem, az igazán testhezálló majd csak jövő héten kerül sorra. Az olvasmányaim 90%-ában természetesen jelen van a szerelmi szál, de hogy csak és kizárólag ezen legyen a hangsúly, az elgondolkodtató. Sosem olvastam a téma nagy alkotóitól, mint pl. Danielle Steel. De nézzük csak, mégis mit ajánlanék a műfajban!
Elsőként egy régi történet jutott eszembe Deborah Chiel: Sabrina c. forgatókönyv-regénye, amely a szokásoktól eltérően az azonos című film alapján íródott, és nem a könyv volt a film eredetije. Ennek ellenére emlékeim szerint élvezetes olvasmány volt. Szintén meghatározó volt anno számomra Anna és Serge Golon Angèlique-je, ami amolyan szépség és a szörnyeteg történet a XII. századi Franciaországban.
És persze a témában úgy gondolom, nem kerülhetem meg a klasszikusokat sem, mint pl. Jókai Mór regényeit, bár ezekben is nagyon erős a történelmi szál is. Nekem egyébként a Szegény gazdagok az egyik kedvencem.
Ha pedig a közelmúltból szeretnék romantikus történetet kiemelni, egyértelmű favorit A Royal család sorozat Erin Watt-tól, aminek már tűkön ülve várom a 3. részét, de a kedvencek közé tartozik Elle Kennedytől Az üzlet (The Deal) is /a többi részével együtt/.

Köszönjük hogy elolvastátok!
a GCK bloggerei

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co