Értékelés - Ludányi Bettina: Az egyetlen menedék

2018. március 15., csütörtök





















Sziasztok!

Ma egy számomra új írónő Ludányi Bettina: Az egyetlen menedék könyvét hozom nektek. Nem mostanában volt ilyen hatással rám egy történet és persze mindegyikből vonhatunk le tanulságot de Az egyetlen menedék köntörfalazás nélkül mutatta meg. 


Fülszöveg

Tudod milyen rettegve a párnára hajtani a fejed? Sikoltozva felébredni az éjszaka közepén?

Anabelle Wilson tudja. A támadás óta csupán árnyéka egykori önmagának. Kétségbeesetten próbál felejteni, de a torkában lüktető félelem és a szeme előtt villogó képek arról a borzalmas éjszakáról nem engedik továbblépni. Senki nem tudja, mi állhat a támadás hátterében. Anabelle-t nem hagyják nyugodni a fejében kavargó kérdések, de amikor feltűnik egy ismeretlen, feketébe öltözött férfi a lakása előtt, már tudja, hogy valódi célponttá vált.

Egyetlen ember van csupán, aki képes megadni a biztonságot, aki mellett megnyugszik, és akinek az érintése képes elvenni a borzalmas emlékeket. Nathaniel Clark nyomozó már évek óta bezárta szívét, de Ana közelsége és személye újra életre hívja lelkében a szerelmet.


Genevieve értékelése, gondolatai

Borító és cím:
Szerelmes vagyok a borítóba. Nem mutatja meg teljesen mit várhatunk a történettől csupán sejtet valamit csakúgy mint a könyv címe.

Értékelésem:
Tudjátok ebben az átkozott pillanatban is azon gondolkodok hogy 4,5 vagy 5 csillagosra értékeljem, mert pokolian megérdemelné. DE mérges is vagyok amiért nem is tudom, arra késztet hogy nézzek magamba és a múltamba és ne hagyjam hogy az irányítson! Ja és motoszkál egy pillanat a fejemben amit nem értek, de nem lőhetem le mert spoileres...bocsiiii
Nem mostanában volt ilyen hatással rám egy történet és persze mindegyikből vonhatunk le tanulságot de Az egyetlen menedék köntörfalazás nélkül mutatta meg.
Fő téma a nyomozás, mellékszálként pedig kaptunk egy kis romantikát is. Igazi gyilkos párosítás ha engem kérdeztek ;) Az ügy folyamatosan bonyolódik, a tettes a végletekig rejtve marad. Még engem is sikerült átverni!
Ana egy nagyon erős nő, komolyan. Rengeteg nehézségen kellett túllépnie hogy az lehessen aki ma, de egy tragédia során újra szembe kell néznie félelmeivel. Az én reakcióidőm hozzá képest egyenlő a nullával és ezt enyhe túlzás nélkül állíthatom. Az emberek nagy részének élénken él a fejében egy idea hogy miképpen fognak alakulni a dolgok egy támadás során, ők lesznek Thor vagy éppen Csodanő - hát már bocsánat a csúnya szóért de lóf***t. Lefogunk fagyni barátaim! De Ana, ő más, egy igazi harcos.
Csodálatos barátai vannak, de sajnos ők sem érthetik hogy min megy keresztül, ő egyedül tudja csak megoldani problémáit. Viszont mégsem határolódik el azoktól akik szeretik ezért nagyra becsülöm.
Egyetlen ember képes elnyomni a szerencsétlenség árnyait mégpedig a visszahúzódó és mellesleg jóképű Nathaniel Clark nyomozó. Na ő egy roppant érdekes karakter, munkájából adódóan nem lehetnek gyenge pontjai de van aminek ő sem tud ellenállni. Tetszett hogy végig közvetlen, nem vádaskodik vagy háborog egyszerűen csak biztonságban akarja tudni az áldozatot. De vajon meddig marad kapcsolatuk csupán kötelesség? Mi van ha elmosódnak a határok? Képesek lesznek leküzdeni az akadályokat? ÚÚÚ... nagyon remélem hogy igen, de ezt még én sem tudhatom!

Az őrület határán már nem tudod ki barát és ki ellenség!

Gondolataim:
Legtöbbször nem orvosokra és gyógyszerekre van szükségünk ahhoz hogy jobban érezzük magunkat csak egy emberre aki végighallgat bennünket.
Amikor a legjobban szeretnél egyedül lenni akkor van a legnagyobb szükséged a barátaidra.
Vannak dolgok melyek a szemünk előtt történnek de nem értékeljük őket eléggé csak miután úgy érezzük elvesztettük. Próbáljuk meg jobban értékelni.
Nem feltétlenül határoznak meg múltbéli élményeid legyen az jó vagy rossz. Az leszel aki te lenni akarsz mivel az irányítás a te kezedben van.

UI: Végül mégis 5 csillagnál döntöttem ;)

* borító és fülszöveg forrása moly.hu
* további képek forrása pinterest.com, google.hu
Köszönöm hogy elolvastátok!
Genevieve


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co