Értékelés - Vavyan Fable: Galandregény

2018. március 6., kedd













Sziasztok!

Ezzel az értékeléssel egy adósságomat kívánom leróni, amivel magamnak tartozom. Az nem lehet ugyanis, hogy értékeléseket írok, és a kedvenc írónőmet még csak book tag-ben említettem meg! Pedig minden megjelent könyvét olvastam; sőt mind ott díszeleg a könyvespolcomon. Emellett az ő "hibája", hogy megszerettem a fantasy-t. Hála néki!


Fülszöveg

Denisáék ​nyaralnak. Martin egyedül marad a macskákkal; azok persze megszínesítik a napjait. Hamarosan bebizonyíthatja, hogy képes helyettesíteni szuperzsaru nővérét. Magától értetődik, elvégre ő egy überkopó.

Nincs idő extrémhorgolásra. A perverz ikrek, akik ráadásul halottak, trillió teendővel halmozzák el az ifjú nyomozót. A hírneves regényíró szomszéddal rivalizáló ismeretlen szerző részletekben adagolt fogalmazványai is felvetik a gyanút, hogy a horrorisztikus történet nem teljesen fikció. Martin és csapata erre is rámozdul.

Piti gengszterek, üzletemberként köztisztelt maffiózók, sorozatgyilkosok és más latrok kerülnek célkeresztjükbe.

Nyár van és globális felmelegedés, egyik vihar éri a másikat, érzelmi és hormonviharok is. Martin társnője, Tasha Melody nem könnyű préda. Sőt, tán nem is préda.

*

„Ám ekkor éktelen üvöltözéssel a pályaudvar síkideg csőszei rontanak ránk. Hát persze, az állandósult terrorveszély! Szép új világ: robbantók, önrobbantók, gázolók, késelők, savazók, megszállottak, őrültek, piti bűnmásolók, feltűnési viszketegek. Ki ne hagyjam a városháza-kegyelt üzletembereket! Naná, hogy megértem: a készültség jogos.”

*

E regény olvasása közben libabőrös lesz! És sajnálatosan úgy is marad.

Coeur értékelése

A Halkirálynő-sorozat 13. kötetét gondolkodás nélkül vásároltam meg, amint megláttam a könyvesbolt polcain. Nem volt kérdés, hogy akarom ezt a könyvet! De azt be kell valljam, hogy míg hazafelé tartottam a könyvvel, azon gondolkodtam, miért is lett kedvenc írónőm Vavyan Fable!? Sajnos elég régen olvastam már tőle új regényt... (Kedves írónő, évente több kötettel is meg tudnék birkózni!) De amint el kezdtem olvasni a könyvet, hamar rádöbbentem: imádom senkihez se hasonlító egyedi stílusát, humorát és nyelvi sziporkáit!

A Galandregény azzal az érdekes csavarral kezdődik, hogy az eddigi főszereplők Daniel és Denisa nyaralnak. Így Denisa öccse, Martin lép az előtérbe, aki zűrös tinédzserből igazi dögös férfivá érett. Persze neki is kijut rögtön minden jóból: gazdag, perverz, degerenált fiúcskák, önjelölt sorozatgyilkos "írózseni"... Szóval egyből a mélyvízben találja magát Martin, de persze nem egyedül, hisz a jól ismert és szeretett csapat most őt segíti. Új szereplőként pedig ott vanTasha, az élvezetesen csípős szájú becserkészendő vad. (Remélem, megtartja az írónő!)

Vigyázat: olvasás közben rohamos növekedésbe kezd szókincsed! (Okosetvasz, pletykátli, vénasszonybűzlentyű, vérpatvar, fatus, cinyó...)

Kedvenc szereplőm: ezúttal egy állat- Kleptó, a ragadós mancsú cica. Bűnlajtroma igazán színes: furulya, lószerszám, bugyogó, gumi óvszer, élő kétméteres leguán... De hát nem tehet róla, hisz Nomen est omen!

Ráadásként imádom a fejezetcímeket helyettesítő idézeteket, melyek igazi bölcselkedő gyöngyszemek. Köszönet értük!

"Ha a munkád önmagáért beszél, ne szakítsd félbe." H. Kaiser
"A valóság az, ami nem hajlandó megszűnni attól, hogy nem hiszel benne." Philip K. Dick
"Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak." John Lennon

Végezetül gyakorló feleségként csak egyet tudok érteni a következőkkel:
"Egy férfiember inkább hiperhülyét csinál magából, semhogy beismerné, mennyire hülye volt."

Értékelésem nem is lehet más, csak csillagos 5!

Ui.: Szuper ez a könyv, de ha még nem olvastál Halkirálynőt, ne ezzel kezdd! Mindet el kell olvasnod, szépen sorjában! :))

Köszönöm hogy elolvastátok!
Coeur

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co