GenEverglow - Collab Project Vol. 1. - Interjú Amo Jones írónővel/ Interview with Amo Jones

2018. március 20., kedd


Köszöntünk titeket a Chronicles of a Bookshelf, és a GCK Book Blog közös projektjének első állomásán! :) Szívből reméljük, hogy a bemutatkozásban nagyjából már képet kaptatok arról, mire is készültünk - ha mégsem tiszta, dióhéjban eláruljuk: terveink szerint minden hónapban megismertetünk veletek néhány olyan, Magyarországon (egyenlőre) kevésbé ismert könyvet, amiknek könnyen lehet, hogy odakint Amerikában már több ezres, tízezres rajongótáboruk van - itthon azonban még nem nagyon ismerik sem a címüket, sem azokat, akik ezeket a csodákat írják. Blogjaink is egy hasonló sorozat kapcsán találkoztak először: ez volt Amo Jones Elit King's Club sorozata, azon belül a The Silver Swan, azaz az Ezüst Hattyú. Nagyon kemény, pszichothriller műfajú sorozatról van szó, keverve némi kis Papírhercegnővel, amit csak és kizárólag 18 éven felülieknek ajánlunk - én 25 éves vagyok, Everglow pedig 23, és mindkettőnket iszonyúan megrázott - meg persze mindkettőnkből előtört a fangirl, ami azóta sem csillapodott, és előre láthatóan nem is fog a harmadik rész végéig. Úgy gondoltuk, ebben a hónapban következzen ez a sorozat - végül is ez hozott össze bennünket...

(forrás)
Bővebben az írónőről Született: Új - Zéland, 
Lakóhelye: Ausztrália 
Műfajok, amikben alkot: Romantika, NA, Thriller 
Hivatalos weboldala 
Twitter oldala 
Néhány könyve

The Silver Swan (The Elite King's Club #1) Goodreads arány: 4,05 
 

Broken Puppet (The Elite King's Club #2) Goodreads arány: 4,29 
 

Tacet a Mortuis (The Elite King's Club #3) Goodreads arány: 4,3 
 

One Hundred & Thirty-Six Scars (The Devil's Own #1) Goodreads arány: 4,02 
 

Losing Traction (Westbeach #1) 
Goodreads arány: 4,32 

A projekt e havi témájának, az Elit King's Club-nak a mai, első részében az írónővel, Amo Jones-al szeretnénk titeket megismertetni, vele készítettünk egy rövid interjút. Lássuk!

- Amo, mesélj valamit magadról, hogy a magyar olvasók jobban megismerhessenek! 
- Helló! Nos, Új-Zélandon élek, ami Ausztráliától egy teljesen különálló ország. (De jó neki - a szerk.) 4 gyermekem van, és 14 évek élek boldog párkapcsolatban. Az idei évre tervezzük esküvőnket (végül), és tripofóbiában - rettegés az apró lyukaktól, mint pl. a méhkaptár, vagy a hangyaboly - szenvedek. Ez a dolog...nagyon durva. 

- Mikor jöttél rá hogy a szavaknak hatalmuk van? 
- Még egészen fiatal koromban. A nagymamámnak volt egy könyvtárszobája a házában, így nagyon korán megszerettem az irodalmat, de végül csak 2015-ben kezdtem el írni.  

- Mit jelent számodra az irodalmi siker?
- Amikor egy nő, vagy férfi mindvégig hű marad önmagához, miközben teszi amit az írók csinálnak: az a legnagyobb siker, a legnagyobb művészet.

- Ki az a személy, aki támogatott téged a karriered kezdetén és most is melletted állnak?
- Van néhány lány, akik a karrierem kezdete óta velem van, ők nagyon sokat jelentenek nekem. A hűség nagyon fontos számomra.

- Egy határozott menetrend szerint írsz, vagy csak akkor, amikor inspirálva érzed magad? 
- Szerintem én vagyok az egyetlen aki csak akkor ír, amikor inspirálva érzi magát, de időnként kényszeríteni kell magamat, hogy üljek le, zárjam ki a körülöttem lévő világot, és lépjek be abba a világba amit én teremtettem. Ezekben az időkben a gyerekek általában zabon és pirítóson élnek...

- Ha lenne lehetőséged arra, hogy üzenj valamit a fiatal énednek, és annak a személynek, aki a karriered kezdetekor voltál, mi lenne az? 
- Keress egy jó szerkesztőt és kezdj el játszani a mondatszerkezetekkel. Ne bízz meg mindenkiben, de legyél kedves velük. Pihenj néha...és ne csak rohanj.   

- Szenvedtél már írói válságban? Ha igen mennyi ideig tartott? - Állandóan írói válságban vagyok...ilyenkor újraolvasom az egyik kedvenc könyvemet. 

- Szóval sokat is olvasol. Van kedvenc íród?
- Finoman fogalmazok, amikor azt mondom, hogy sokat olvasok. Nagyon sokat. Személyes kedvenceim Stephen King, Lee Child, Joanna Wylde, Tarryn Fisher, Colleen Hoover és még sokan mások.

 - Mit gondolsz, mi a legfontosabb egy könyvben? 
- A cselekmény. Nagyon szeretem a jól felépített cselekményt. Ha az nincs, vagy az hiányzik, akkor annak a könyvnek értelme sincs. 

- Mik a terveid a jövőre nézve?
- Szeretnék még több ezer könyvet írni, férjhez menni, nagyszerű emberekké nevelni a gyermekeimet, és ami a legfontosabb: szeretnék boldog lenni. De amikor írok, az is boldoggá tesz engem.

- Genevieve kérdése: A Tacet a Mortuis címmel megjelenő könyved az utolsó rész lesz a The Elite King's Club sorozatban, vagy tervezed megírni a többi karakter történetét is?
- A Tacet a Mortuis lesz az utolsó könyv, amely Bishop és Madison szemszögéből íródik. A negyedik könyv Nate-é lesz. 😉 

- Everglow kérdése: Kik ihlették az Elit King's Klub sorozat karakterjeit? Engem elsősorban Bishop érdekelne...😉 - Az Elit Királyokat a “The Covenant and the Riot Club" c. filmek ihlették. (A Covenant egy 2006-os fantasy, a Riot Club pedig egy 2014-es filmdráma, Max Irons-al és Sam Claflinnel a főszerepben. - Everglow) Semmiképp nem akartam paranormális főszereplőket, illetve hasonlókat. Bishopot Theo James ihlette...egészen addig, amíg fel nem fedeztük Matthew Noszka-t. (1992-ben született amerikai modell, keressetek rá.) Na, ő teljes mértékben Bishop. :)




- Tell us something about yourself, introduce to the Hungarian readers!
- Hello! Well, I’m from New Zealand (a complete separate country from Australia). I have 4 children and a partner of almost 14 years! We’re planning to get married this year, (finally), and I have trypophobia. It’s a thing… and it’s gross. 

- If you could tell your younger writing self anything, what would it be? 
- GET A GREAT EDITOR, learn to play with sentence structures, don’t trust just anyone but be kind to EVERYONE, and just relax. Don’t rush. 

- What was an early experience where you learned that language has power?
- A very young age. My grandmother had a library built inside her home. So I learned at a VERY young age how much I loved literature, but I didn’t start writing until 2015.

What does literary success look like to you?
- It looks like a woman, or man, who remain true to themselves while doing what writers do: art.

- Who is that person, who meant a lot to you at the beginning of your carrier, and now? 
- I have a few girls who have come to me in very early stages of my career and who still mean so much to me now. Loyalty is very important to me.

- Do you have a set schedule for writing, or are you one of those who write only when they feel inspired?
- I’m one of those ones who only write when I feel inspired, but! At times, I need to force myself to sit down, shut the world out, and just roll around in the worlds I’ve created. Those times, the kids are usually living on Oats and toast.

- Have you ever experienced “Writer’s Block”? How long do they usually last?
- All. The. Time! I just have to push myself through or reread a favorite book...

- Do you read much and if so who are your favorite authors?
- I read A LOT! My personal favorite author’s are: Stephen King, Lee Child, Joanna Wylde, Tarryn Fisher, Colleen Hoover, and I just have so many. 

- What is the most important thing about a book in your opinion?
  - The plot! I love a well cooked up plot. 

- What are your plans for the future? (In life, and in writing, of course.)
- For me? I hope to write thousands of book before my time, get married, teach my children about all the greats, and just be happy. Do all things that make me truly happy, and writing: makes me happy.

- Genevieve's question: Tacet a Mortuis will be the last one of the "Elit King's Club" series, or all the main characters - Bishop, Madi, or Nate - will have their own story, too?
- Tacet a Mortuis is ONLY the final book told from Bishop and Madison POV! Nate’s book will be book 4 😉 

- Everglow's question: Who inspired the main characters in your books? I'm so curious about Bishop.
I pulled my inspiration for the Elite King’s mainly from the movie “The Covenant and Riot Club. But I knew I didn’t want the main characters to be paranormal, and then I knew I wanted a major back story in there too! My muse for Bishop used to be Theo James, but that was until we discovered Matthew Noszka. HE IS BISHOP!

Köszönjük!
Genevieve & Everglow
GCK's Book Review Blog & Chronicles of a Bookshelf

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co