Értékelés - Dot Hutchison: Pillangók kertje

2018. május 7., hétfő




Sziasztok!

Megérkeztünk Coeur áprilisi olvasásával a TBR Jar keretein belül, a könyvhöz Kikyo is kedvet kapott így dupla értékelést olvashattok :D



Fülszöveg

A ​szépség még soha nem volt ilyen rettentő.

Egy elszigetelten álló, hatalmas ház mellett gyönyörű kert terül el.

A kert nemcsak buja virágokat és árnyas fákat rejt… A „Pillangók” becses gyűjteményét is: elrabolt fiatal nőket, akiket fogvatartójuk pillangószárnyas tetoválással bélyegez meg. A gyűjtemény ura a brutális, őrült Kertész, akinek mániája, hogy elkapja és megőrizze magának a szépséges pillangólányokat.

Miután a kertet végül fölfedezik, az FBI ki akarja kérdezni az egyik túlélőt. Victor Hanoverian és Brandon Eddison ügynökök kapják a feladatot, hogy göngyölítsék fel karrierjük egyik leggyomorforgatóbb ügyét. Ám a kihallgatott lány, akit csak a Maya néven ismernek meg, önmagában is kész rejtélynek bizonyul.

Ahogy kibontakozik a lány fordulatos és csavaros története, lassan fény derül a Pillangók kertjére is, Maya pedig mesél régi sérelmekről, új megmentőkről, valamint egy szörnyűséges férfiról, aki semmitől sem riadt vissza, hogy rabságban tarthassa a szépséget. De minél többet árul el a lány, az ügynökök annál inkább gyanakodnak, hogy vajon mit titkol még…

Azonnali sikert aratott thriller, mely a Goodreads Choice Awards 2016 szavazáson a 2. helyet érte el, a megfilmesítési jogokat pedig A visszatérő Oscar-díjas producerei vették meg.

Ismerd meg a pillangólányok múltba nyúló titkait!

Coeur értékelése

Már nem is emlékszem rá, hogyan került ez a könyv a 12-es listámra, de szuper választás volt!! Kihagyhatatlan a műfajában. Aki szereti a pszichotrillert, annak mindenképpen el kell olvasnia.
Egy baj van csak: nem tudom, hogyan írjak értékelést a könyvről úgy, hogy ne áruljak el túl sokat, de mégis felkeltsem az érdeklődéseteket.
Szóval: ha le akarom egyszerűsíteni, akkor ez a történet egy krimi visszafelé elmesélve. Mégis annak ellenére, hogy tudjuk a végkifejletet teljesen lebilincselő, feszültséggel teli és felkavaró, olykor megbotránkoztató, felháborító.
A szörnyű történet Maya, az egyik pillangó és Victor, az FBI ügynökének párbeszéde alapján bontakozik ki. Victor profi ügynök, aki megfelelő türelemmel és empátiával rendelkezik ahhoz, hogy Maya rábízza legféltettebb titkait is. Maya egész hányattatott életét elénk tárja az író. Így teljes képet kaphatunk arról, hogy cselekedeteinek mik a mozgatórugói, s hogyan képes túlélni a pillangók borzalmakkal teli kertjét.
Igazán nem akarok több dolgot elárulni a történetből, inkább egy-két adalék még hozzá:
 - Szerencsére hétvégén álltam neki az olvasásának, így lehetőségem volt egy szuszra elolvasni, és nem kellett hozzá 1 napnál több!
- Kikyo a fülszöveg alapján szintén kedvet kapott hozzá, s mikor találkoztunk, ezzel nyitott: Milyen szuper az e havi könyved!! 

Értékelése: csillagos 5!
ui.: Ha jók az információim, akkor filmen is láthatjuk majd ezt a történetet. Borzongató lesz!

Kikyo értékelése

Wáááá! és Wáááá! Amikor a hónap elején elolvastam Coeur könyvének fülszövegét, tudtam, ezt nekem is olvasnom kell! Egyébként, aki ismer, tudja, hogy pillangómániás vagyok, de sosem gondoltam, hogy egy thriller alapját is képezhetik ezek a gyönyörű lények. És igen! Nem is akárhogyan. Sokáig nem is igazán gondoltam bele a helyzet súlyosságába és a lányok kilátástalan helyzetébe, annyira magával ragadott a Kert hangulata. Még a Kertészt sem tudtam igazán gyűlölni valamiért, pedig úgy gondolom kellett volna. Azért, mert finom lelkű, attól még gyilkos. Istenigazából először csak Avery váltott ki belőlem erősebb indulatokat. Aztán Lyonette halálakor kattant bennem valami. Azt hiszem, akkor hatolt igazán a lelkembe a regény, és azonosultam teljesen a lányok sorsával. Érdekes. Ahány lány, annyi személyiség, és nekem mindegyik nagyon szimpatikus volt. Még az „utálatosabbak” is. Brutálisan jól összerakott történet, ahogy a kihallgatás során lassan elénk tárul az egész cselekmény. Szerintem egyszerűen zseniális. Maya karaktere is tízpontos!!! És ahogy E. A. Poe-t is beleszövi az írónő a történetbe. Az is egyszerűen zseniális! El KELL olvasni!

Kedvenc karakter: Maya, Victor Hanoveria, Lyonette, Bliss (talán még kicsit a Kertész is)
Csillagok: 6 (az 5-ből)!!!   

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co