TOP 5 Szerda - A nagy nyári olvasmánylista

2018. június 9., szombat




Sziasztok!

Így szombaton mi is megérkeztünk TOP 5 Szerda bejegyzésünkkel. Kicsit húzós hét áll mögöttünk, de azért fogadjátok sok szeretettel!

Genevieve a témában

Nyári olvasmányok? Nem ajánlani fogok, hanem elhozom a kis listámat. Jelenleg is több száz könyv vár elolvasásra...szóval ez most csak szépen gyűlni fog továbbra is. Mert tudjátok mi a könyvmoly legnagyobb ellensége? AZ IDŐ!!!
Na de talán össze tudok állítani egy kisebbfajta listát amit talán teljesíteni is tudok xD Biztos nem TOP 5 lesz, de segáz.

Szóval nyári terveim amiket 100% hogy elolvasok:
Baráth Viktóriától A főnök, Első tánc, Egy év Rómában,
Aztán Sienna Cole: Lefelé a folyón
J.K. Smith: Szerelem hirdetésre
Carrie Cooper: A szemtanú
K Webster & Ker Dukey: Pretty Stolen Dolls - Ellopott babácskák
T.M. Frazier: King
Tillie Cole: Ezer csók
Colleen Hoover: Ugly Love - Csúf szerelem
Rachel Van Dyken: The ​Matchmaker's Playbook – A csábítás szabályai 
És ezek csak a magyar illetve magyarul megjelent könyvek. Az angol várólistámat el sem merem árulni olyan hosszú a sor xD

Coeur a témában

Két dolog jutott ezzel kapcsolatban eszembe: 1. amik emlékezetes nyári olvasmányok voltak, 2. amiket idén nyáron szeretnék elolvasni.

Lássuk az elsőt: 
Kiskamaszokat tanítva nyaranta igyekszem az ifjúság irodalomban szemezgetni, hátha sikerül egy-egy találó könyvvel a felnövekvő generációt is megfertőzni az olvasás vírusával:-)
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi sorozata és Lois Lowry művei az egyik ilyen nyár termései voltak. mindegyik igazi "vírushordozó":-) De ide tartoznak a fantasy műfajból a Vadonjáró tanítványa vagy Az utolsó tünde sorozatok is, melyek úgy mesélnek, hogy közben "nevelnek", elgondolkodtatnak is.
Ja és az Twilight sorozattal is eltöltöttem egy "kis" időt annak idején nyáron; a szomszédok már aggódtak, hogy beteg vagyok, mert hetekig nem láttak a levegőn:-)

Ami pedig az idei nyarat illeti, lesz egy hónap amikor sokat fogunk olvasni magyar szerzőktől, már nagyon várom. Például On Sai: Miogin bázis című könyvére nagyon fenem a fogam, mert már rég olvastam tőle. Ezenkívül a kívánságlistámon szerepel Marie Rutkoski A nyertes trilógiája, amelynek első-második részét már olvastam, de szeretném az egész trilógiát egyben elolvasni. Fantasy kedvelőként Lawrence Mark: Vörös Nővér című könyvével már rég szemezem. De tanév közben rájöttem, hogy ilyen nagyobb lélegzetű könyv olvasásához szeretem, ha van 2-3 nyugis napom igazán elmerülni az író által megteremtett világban.

Kikyo a témában

Egy hatéves és egy csecsemő anyukájaként kétszer is meg kell gondolnom, hogy mennyi olvasnivalót tervezek be a nyárra, mert a listám nem top5-nek, de még top50-nek is kevés lenne. Vagyis szanálni kell. Ezért úgy döntöttem, az idei nyár a lezárásokról fog szólni, vagyis szándékomban áll elolvasni azokat a folytatásokat, amelyeknek a kezdő kötetét/köteteit már benyeltem, és izgatják a fantáziámat a továbbiak. Először is szeretném lezárni Kylie Scott: Stage Dive-sorozatát, amiből már csak a 4., azaz Ben története van vissza.
A múlt havi közös TBR olvasmányon felbuzdulva (Leiner Laura: Ég veled) belekezdtem Leiner Laura Bexi-sorozatába, amit szintén tuti, hogy be fogok fejezni. Ezen kívül - bár nehéz olvasmány volt - nagyon kíváncsi vagyok Livvie és Caleb történetének folytatására, úgyhogy újra elő fog kerülni C. J: Roberts: Sötét páros-sorozata, hogy befejezzem, ahogy Az Arkánum Krónikák is Kresley Cole-tól, bár ott egyelőre csak a 2. részt (Végtelen lovag) olvashatom magyarul a Méreghercegnő után.
És persze, hogy a sors csavart egyet a szépen felépített rendszeremen, hiszen júniusra belehúztam Cassandra Clare Csontvárosába, amit régóta szeretnék elolvasni (mint tudjuk gyengém a fantasy), így előre borítékolom, hogy ez a sorozat (A végzet ereklyéi) sem maradhat nálam sokáig befejezetlen.
Augusztus végén jelentkezem, hogy mennyit sikerült belőle megvalósítanom!😊

Köszönjük!
a GCK bloggerei

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co