Értékelés - Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért

2018. szeptember 4., kedd

Sziasztok!

Ezúttal Kerry Wilkinson: A lány, aki visszatért könyvét vettem kezembe, erről olvashattok most egy rövid beszámolót.


Fülszöveg


Tizenhárom évvel ezelőtt Olivia Adams eltűnt. Most pedig visszatért... Vagy mégsem?
Amikor a hatéves Olivia Adams eltűnt a kertjükből, Stoneridge kisvárosa felbolydult. Hogyan tűnhet el egy gyermek egy nyugodt angol kisvárosból?
Tizenhárom év eltelt, és most Olivia visszatért. Az édesanyja meg van róla győződve, hogy a lánya az, de a többiek kétkedve fogadják. Ha valóban ő az eltűnt lány, akkor hol lehetett eddig? És mi történt azon a napsütéses délutánon?
Ha egy csalóval van dolguk, akkor mégis ki lenne elég vakmerő ahhoz, hogy átverjen egy édesanyát, aki elvesztette a gyermekét. És miért tenne ilyet?
Aztán itt vannak azok, akik jobban szeretnék, ha Olivia egyáltalán nem kerülne elő. A múlt az múlt, és néhány titkot nem volna szabad felfedni.


Genevieve értékelése

Az egész történet egy eltűnt kislány köré épül, aki 13 hosszú év múltán hazatér szülővárosába Stoneridge-be. Eltűnése olyan volt mint mikor a tóba beledobsz egy kavicsot. A legnagyobb hullámot a szerettei érezték, de az apróbbak az egész városra kihatottak. A szülők nem engedték felügyelet nélkül az utcára gyerekeiket. Ha rosszul viselkedtél ezt hallgattad "Úgy jársz mint Olivia". Olivia eltűnése hatalmas port kavart, felbukkanása pedig mindent megváltoztatott. 
A lány egyébként nagyon bonyolult karakter, hallgatag, magányos, bizalmatlan, olyan mintha tudathasadásban szenvedne.  Nehezen vonatkoztat el a korábbi életétől, ami érthető hiszen több mint 13 éven keresztül egy teljesen más család tagjaként élt. Ezáltal természetes hogy az olvasó is nehezen tudja követni a cselekmény fonalát.
Maga a történet egy nagyon bonyolult cselekményen alapszik. Két idősíkon folyik, a múltban és jelenben. Egyik percben egy kislányról olvasunk akinek meghalt az anyukája és ezáltal teljesen megváltozott az élete. A másikban pedig az eltűnt kislány hazatér szülővárosába, ahol megismerkedünk családjával és barátaival. Itt meg is állnék egy percre. Számomra nagyon gyanús hogy az elrablása előtti időből semmire sem emlékszik. Hiába mesélnek neki gyerekkoráról, egyszerűen semmi. Viszont nem volt meglepő hogy ez többekben is gyanakvást ébresztett, legfőképpen Ashley Pitman-ben. Egyre több pletyka terjed a kisvárosban, tényleg olyan mintha egy szappanoperába csöppentél volna.

Ugyan maga az alapötlet és a szereplők jól kidolgozottak, ez mégsem szolgáltatott elegendő okot arra hogy egyhuzamban a könyv végére érjek. A múltbéli visszatekintések nagyban megnehezítik azt hogy az olvasó teljesen el tudjon mélyülni a történetben.  
Rengeteg csalás, hazugság, és egy már- már beteges szerelem tarkítja.  
A korábbiaktól eltekintve kedvenc pillanatom a könyvben amikor Olivia és édesapja a régi házuk kertjében beszélgetnek. Olyan családias és bensőséges pillanat a körülmények ellenére is amely szinte irigylésre méltó.

Kerry teljesen megtéveszti az olvasót, előtérbe helyez egy, mindenki számára gyanús férfit. Miközben az igazi bűnös a háttérben megbújva birtokában van a teljes igazságnak. Viszont hallgatnia kell róla, hogy miért? Mert csak két ember tudhatta pontosan hogy mi történt, Olivia és az emberrabló.
De mégis te mit választanál, a fájó igazságot? Vagy a kegyes hazugságot?


Gyilkosságok, hazugságok és rengeteg titok, ha úgy érzed készen állsz egy megdöbbentő történetre kár lenne kihagynod.



Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co