Értékelés - Sharon Bolton: Egyikünk hazudik

2018. szeptember 20., csütörtök

Fülszöveg

Lecter ​Hannibal óta nem volt ennyire zseniális sorozatgyilkos. Dr. Hamish Wolfe intelligens, karizmatikus és nagyon meggyőző orvos. Eközben olyan sorozatgyilkos, akit három nő kegyetlen meggyilkolásáért ítéltek el életfogytig tartó börtönbüntetésre. 
Maggie Rose briliáns elméjű, elfoglalt ügyvédnő. Jogi praxisa mellett bestseller krimiket ír, specialitása a megtörtént eseteken alapuló bűnügyi történetek. Rejtélyes, visszahúzódó természet. 
Hamish szerint csakis Maggie szabadíthatja ki őt a börtönből. Letartóztatása óta ártatlannak vallja magát, és alig várja, hogy Maggie segítségével felülvizsgálják az ügyét. 
Maggie habozik. Pedig az orvos azt is megengedné, hogy könyvet írjon az esetről. De mi van, ha valaki titokban már rég elkezdte írni a kettejük történetét?





Coeur értékelése

Ez a könyv egy újabb gyöngyszeme a saját TBR Jar listámnak. És lassan el kell ismernem, hogy a nyomozós, pszicho-thriller is a kedvenc műfajommá vált.  Persze csak a fantasy után:-)
A főszereplő, Maggie szakmajának kiemelkedő alakja, akinek kérhetetlen logikája és elhivatottsága biztosíték ügyfelei számára. Amit ő elvállal, az sikerre van ítélve. 
Munkája közben nyílik lehetősége az olvasónak, hogy személyiségének rétegeit, tetteinek motivációját felfedezze és akár megkérdőjelezze. Miért is kellene felmentetni gyilkosokat valamilyen eljárásrendbeli hiba miatt? 
Hamish pedig egy roppant vonzó, intelligens orvos, aki talán ártatlanul lett elítélve. Vagy igazából ő egy zseniális manipulátor, pszichopata sorozatgyilkos?Ki tudja?
Olvasás közben azon kaptam magam, hogy tövig rágom a körmömet. De igazán nem is tudom, hogy kiért vagy miért "szorítottam". Talán mindez azért volt, mert egyre fokozódó feszültség hatja át az egész regényt. Sharon Bolton rendkívül mesterien szövi a történetet. Nagyon szerettem, ahogy váltakozott a történetben a jelen és a múlt; az áldozatok előéletének aprólékos leírása, a börtönbeli levelezés, a nyomozók nézőpontja együtt tették a történetet igazán teljessé. És már sokadszor bizonyosodik be, hogy a múltunk elől nem menekülhetünk el, és hibáinkért megfizetünk.

Értékelésem: 5 csillag

ui: Úgy sem találod ki, melyikük hazudik! :-)

Köszöntem
Coeur

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co