Értékelés | Carrie Cooper: Kétségekbe zárva

2018. október 25., csütörtök


► Carrie Cooper: Kétségekbe zárva
► Sorozat: Marionettjátszma 1.
► A sorozat következő része: Bábok tánca
► Kiadó: Álomgyár
► Oldalszám: 420



Fülszöveg

Lili Green élete már nem is lehetne tökéletesebb: imádja a munkáját, igaz barátok veszik körül, és boldogságban él együtt szerelmével.

Ám minden megváltozik, amikor Lili párja segélykérő üzenetet kap volt ügynök kollégájától, és azonnal a baljóslatú hívás nyomába ered. Amikor a szeretett férfi is eltűnik, Lili kétségbeesésében a saját kezébe veszi a nyomozást, és a rendelkezésére álló kevés információt követve Franciaországba utazik.

Ahogy Lili egyre mélyebbre ás az ügyben, olyan kérdésekkel és kétségekkel találja szembe magát, amelyek egy csapásra kettétörhetik korábbi tökéletes boldogságát.

Vajon a bennünk dübörgő félelmek és kételyek a valóság kongó vészharangjai, vagy a saját bizonytalanságunk hangjai csupán?


A szemtanú és az Ügynök tűsarkúban című könyveiért Aranykönyv-díjra jelölt Carrie Cooper ezúttal egy romantikus, érzelmes, szenvedélyes utazásra hívja az olvasót a női lélek átláthatatlan világába.


Örömteli élményben volt részem alig egy hete az Álomgyár jóvoltából: újabb Carrie Cooper könyvet olvashattam Kétségekbe zárva címmel. Mivel a Marionettjátszma 1. alcímet viseli a könyv, és mert nem olvasok fülszövegeket, (főként ha már ismerem a szerzőt), ezért teljesen meglepetésként ért, hogy A szemtanúban megismert szereplőkről szól az újabb sorozat. De persze nagyon örültem neki.

Már a Szemtanú olvasása után rögtön felkerült  Carrie Cooper a kedvenc íróim közé, így biztos voltam abban, hogy egy fordulatokban, érzelmekben és izgalmakban gazdag könyvhöz van szerencsém. És nem is csalódtam! Az írónő stílusa, egyedi humora, és történetvezetése most is hamar magával ragadott. 
Annyiban talán más ez a történet az elsőhöz képest, hogy az ügynöki munka helyett inkább a romantikus érzelmek kapnak nagyobb hangsúlyt. 
Persze itt is vannak rossz fiúk, de más fajták. Ők nem a klasszikus értelemben vett bűnözők sorát erősítik. Inkább a gazdagságukból adódó korlátok nélküli, szabályok feletti életvitelük teszi őket visszataszítóvá. Bár Laconte esetében nem teljesen egyértelmű, hogy ő mennyire romlott. Hisz ő "csak" egy gazdag, sármos, művelt férfi, aki igazán tud udvarolni. Ja, hogy mindig üzletfelei  barátnői, feleségei jelentik számára a kihívást? Hát az tényleg csak az ő hibája, ha sikerrel jár?
Lehet, hogy őt kellett volna a legellenszenvesebbnek tartanom, de ezt a címet nálam Mark, Nikosz barátja érdemelte ki. Annyira utálatosan viselkedik Lilivel minden igazi indok nélkül, hogy a bicska kinyílott a zsebemben, ahányszor csak feltűnt a könyv lapjain. Számomra a viselkedése olyan volt, mint egy kisstílű, sértődött exbarátnőé. Lássuk be, az nem kissé gáz!
Sajnos kicsit Liliben is csalódtam. A Szemtanúban igazán karakán, talpraesett lánynak ismertem meg, aki a legnehezebb körülmények között is feltalálja magát. Azt még megértettem, hogy aggódott szerelme életéért, és hogy szerelmes lányként nagyon nehéz lehet párját sikamlós helyzetekbe kerülve látni. De nekem kicsit sok volt az önmarcangolása, a kétkedése és hogy egyáltalán nem bízik szerelmében, Nikoszban. Az sem tetszett, ahogy a gazdagság, csillogás, a pénzen elérhető örömök hatottak rá. Bár lehet, hogy így kívülről könnyű ítélkezni...
Azt azonban el kell ismernem, hogy nagyon élveztem Lili és Laconte párbeszédeit. Az emberi kapcsolatokról, szexualitásról a szabadság mibenlétéről szóló igazán tartalmas eszmecseréik a történet fénypontjai voltak számomra. Izgatottan várom, hogy alakul kapcsolatuk, annak ellenére, hogy inkább Nikosz fan vagyok. Emellett remélem, hogy Lili a folytatásban újra összeszedi magát! Ugye, így lesz kedves Carrie?!


Értékelésem: 4,5 csillag



Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co