Értékelés | K.L. Slater: Bízz bennem!

2018. november 10., szombat


➧K.L. Slater: Bízz bennem!
Eredeti cím: Safe with Me
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 414
Fordította: Tóth Enikő Mária



Fülszöveg

Lenyűgöző, ​magával ragadó lélektani thriller, tökéletes olvasmány A lány a vonaton és A nővér rajongói számára.

Tizenhárom évvel ezelőtt valaki nagyon rosszat tett Annával. Most elérkezett az idő, hogy a lány elégtételt vegyen…

Anna magányosan él, a rend és a megszokás jelent számára vigaszt. Egyetlen barátnője a szomszédban lakó magányos, idős hölgy. Nem szívesen engedi közel magához az embereket, hiszen jól tudja, milyen sokat árthatnak.

Egy átlagos napon Anna tanúja lesz egy súlyos közúti balesetnek, és a sofőrben felismeri Carlát – azt a nőt, aki sok évvel ezelőtt tönkretette az életét. Itt a lehetőség, hogy Anna kiegyenlítse a számlát, de a bosszút nagyon körültekintően kell végrehajtania…

Először is össze kell ismerkednie Liammel, a balesetben megsérült férfival. Nyomon kell követnie a rendőrségi nyomozást. Észrevétlenül figyelnie kell Carlát…

Ahogy Anna egyre inkább Carla megszállottjává válik, az ő titkai is feltárulnak. De vajon Carla tényleg olyan veszélyes, vagy Anna jobban tenné, ha olyasvalaki miatt aggódna, aki sokkal közelebb áll hozzá?”

Idén ez már a sokadik pszichothrillerem, és már hivatalosan is kijelenthetem, hogy igazán beleszerettem a műfajba. Ezért nagyon köszönöm a Könyvmolyképzőnek, hogy ismét egy különleges élményben lehetett részem.

Igen, azt hiszem ez az igazán megfelelő szó: különleges és egy kicsit nehéz is. Különleges, hiszen teljesen más volt, mint az eddig olvasott thrillerek. A könyv olvasása során érzelmek kavalkádját élhettem át. Kezdetben nem értettem, fárasztott, később elszomorított, felháborított, végül megdöbbentett, megrázott. Ebben nemcsak a történetvezetés játszott nagy szerepet hanem az is, hogy a történet során hogyan ítéltem meg a főszereplőt, Annát.
Eleinte, be kell vallanom, idegesített és nevetségesnek tartottam. Mániákus és antiszociális megnyilvánulásai nem igazán tették szerethetővé. Az írónő pedig olyan mély betekintést adott Anna sérült lelkébe és olyan részletesen tárta fel rögeszmés gondolatait, hogy az számomra már nyomasztó volt. 
Aztán szépen lassan feltárultak a múlt szörnyű eseményei, melyek egy tragikus gyermekkor árnyairól lebbentették fel a fátylat. S minél több múltbeli szörnyűségre derült fény, annál inkább kezdett megváltozni a véleményem Annáról. Elképzelni sem tudom, hogyan lehetne ép ésszel túlélni mindazt, amit ő átélt. Így történhetett meg az, hogy minden hibája, és beteges gondolata ellenére kezdtem együtt érezni vele. Hisz, ha nem tudsz megbízni senkiben, esélyed sincs valódi kapcsolatra, szeretetre. 
És bár egy pszichothriller sem tartozik a könnyű olvasmányok közé - nem is ezért szeretjük őket- ,K. L. Slater története abban is más az általam eddig olvasottaktól, hogy itt a mellékszereplők élete is tragikus fordulatokkal volt teli. Ezért aztán a történet kezdetétől a végéig folyamatosan fokozódott a feszültség, az írónő nem adott egy percnyi pihenőt sem. 

Ha új könyvet veszek kezembe, szeretem, ha  a történet magával ragad, beszippant, és gondolatokat ébreszt bennem. K. L. Slater könyvétől mindezt  megkaptam. Talán az én ízlésemhez képest egy kissé lassabban bontakoztak ki az események, de a vége az nagyon pörgősre sikerült.  Anna története arra is rámutatott, hogy mennyire csak a saját szemszögünkből látjuk a dolgokat, és bizony megtaláljuk a megfelelő indokokat cselekedeteink igazolására, legyenek azok bármilyen ostobák.

Kedves borzongni vágyó olvasótársaim, erősítsétek meg lelketeket, hogy megbirkózzatok a történet minden sötét titkával és fájdalmával! S az is lehet, hogy ezután más szemmel néztek a körülöttetek élőkre, hisz sosem tudhatjátok, ki milyen titkot rejteget!

Kedvenc szereplőm: Joan Peat. De csak a történet végén fog kiderülni, miért.  

Értékelésem
⭐⭐⭐⭐

EXTRA- Borítók

35154120348073824040531636422272


Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co