Értékelés - Ludányi Bettina: Mennem kell

2018. június 8., péntek




Sziasztok!

Általában rögtön olvasás után írom meg az értékeléseimet, mert akkor még nagyon friss az élmény és ilyenkor tudok a legőszintébben beszélni róla. Ennél viszont kellett egy-két napot várnom ahhoz hogy érdemileg beszélni tudjak róla. Igen, nem kérdés hogy 5-ből 6 csillag jár neki. Tudom, nyilván már ti is unjátok hogy értékeléseim 90%-a 5 csillagos, de nem tehetek róla ilyen fantasztikus könyvek kerülnek a kezeim közé. Másrészről pedig mindegyik könyv más és más miatt tetszik. Több szempontból szoktam megvizsgálni őket. 




Fülszöveg

Van ​különbség bűn és bűn között?Isabella da Silva bűnügyi újságíróként dolgozik az Egyesült Államokban. Egy magánéleti válság és egy múltban elszenvedett tragédia miatt egyik nap arra ébred, hogy nincs maradása, ezért Barcelonába költözik. A sors úgy hozza, hogy belebotlik egy égszínkék szemű, veszélyes kinézetű idegenbe. De vajon tényleg véletlen volt ez a találkozás?

Bella azt hiszi, hogy új életet kezdhet a városban, közben pedig fogalma sincs arról, milyen szörnyek lesnek rá Barcelona sötét sikátoraiban. Minden erejével azon van, hogy megszabaduljon a veszélytől, a bűn mégsem ereszti.A Mennem kell egy lenyűgöző, érzelmes és váratlan történet egy fiatal lányról, aki választani kényszerül az eszméi és a szerelem között. Hiába menekült el otthonról, újra szembe kell néznie a gyengeségeivel, a múlttal és a gonosszal. Vajon képes lesz meglelni önmagában az erőt?


Ludányi Bettina legújabb regényében semmi sem az, aminek látszik. Nem tudhatod, ki visel álarcot, és melyik maszk mögött rejtőzik az igazi gonosz. Minden oldallal egyre többet és többet akarsz, a VÉGE főcím után pedig újra át akarod majd élni az élményt.



Genevieve értékelése


Egy izgalmas, megrendítő, romantikus történet, amely azontúl hogy csodás tájakra kalauzol el bennünket a gyógyulás és szerelem rögös útján is elindít.

Na szóval ha már ilyen királyságosan bevezettem értékelésemet jó lesz ha a lényegre térek.
Szerencsém volt hogy elolvashattam Ludányi Bettina Mennem kell címmel megjelent könyvét.
Bizony sokunkban megvan a "mennem kell" érzés, de vannak esetek mikor jobban megéri maradni. Sajnos, Bella esete inkább előbbi mint utóbbi, először el kellett mennie ahhoz hogy később maradhasson. Így útnak indult Barcelonába, ahol úton-útfélen a jóképű Ericbe botlik, aki mellesleg kegyetlenül idegesítette, ja és említettem már hogy jégkék szemekkel rendelkezik ez a félisten pláne még tetoválása is van?! Ja Bella nemet mondott neki először és másodszor is majd eljött az a pillanat amikor képtelen volt távol tartani magát a férfitól.



Isabella egy nagyon kitartó, makacs, zárkózott lány hatalmas igazságérzettel és jó adag kurázsival. Nem ijed meg a saját árnyékától, imádta a munkáját egészen egy szörnyű tragédiáig amit saját bőrén kellett megtapasztalnia. Eric és a sors által belekeveredik egy kényes ügybe, amit tiszta lelkiismerettel az ember nem tud szó nélkül hagyni. Valószínűleg ez volt a legnagyobb hiba amit elkövethetett. Innentől kezdve minden titokra fény derül, közben pedig megtanulhatjuk hogy "A bosszú önmagát meg-megújító fenevad, mely nem old meg semmit, csak még több fájdalmat okoz."



Több tanulságot is levonhatunk a Mennem kellből, de csak néhányat sorolnék fel.

Úgy gondolom hogy a testi fájdalmat mindenki könnyebben kezeli, a sebek előbb-utóbb begyógyulnak, viszont amit a lelkedben érzel örökre ottmarad és ez alól a lány sem maradt kivétel. A gyógyulás útja pedig nem sétagalopp, de nem élhetünk örökké a múltban. Akkor ki élne helyettünk a jövőben?
Ebben a történetben is megláthatjuk hogy bizony az élet nem mindig igazságos de ha csak ülünk a babérjainkon és nem csinálunk semmit nem is fog megváltozni. 


XoXo
Genevieve

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co