Értékelés - Fiona Barton: A gyermek

2018. január 7., vasárnap


Sziasztok!

Nem is tudom, hol kezdjem... Szóval: két héten belül ez a könyv a harmadik thiller(szerű) élményem. És egyelőre az utolsó is, remélem. Az első Paula Hawkins: A lány a vonaton című könyve, amit már régóta el akartam olvasni, de sokáig kellett rá várnom, míg kikölcsönözhettem a könyvtárból. ( Sajnos nekem sem áll rendelkezésemre annyi pénz, mint amennyi könyvet el szeretnék olvasni; de ezzel biztosan Ti is így vagytok.) Épp elgondolkodva nézegettem a könyvborítóját, melyen a New York Times méltató szavai állnak:"Ilyen fordulatokat nem olvastunk a Holtodiglan óta.", mikor legnagyobb meglepetésemre a tévében épp az említett könyv filmes változata kezdődött. Mondanom sem kell, ott ragadtam a készülék előtt hajnalig, de nem bántam meg! A filmről beszámoló később..


Fülszöveg

Miközben ​London rehabilitáció alatt álló részén lebontanak egy régi házat, a munkások egyike sok éve eltemetett parányi csontvázra bukkan. Kate Waters, a tapasztalt újságíró megsejti, hogy a felfedezés mögött figyelmet érdemlő sztori lappang. Összeüt egy cikket a lapja számára, de teljes tanácstalanságában csak arra képes, hogy feltegyen egy kérdést: Ki az építési területen talált csecsemő?
Miután Kate kutakodni kezd, azzal szembesül, hogy a szálak egy bűncselekményhez vezetnek, mely évtizedekkel korábban megrázta az országot. Egy kisbaba eltűnt egy kórház szülészetéről, és soha nem került elő. A lesújtott szülők azóta sem tudták túltenni magukat a veszteségükön. De a történetnek ezzel nincs vége, és Kate – házról házra járva – egyre mélyebben alámerül a környék hajdani lakóinak múltjában. Hamarosan azon kapja magát, hogy várakozása ellenére három asszony titkainak lett ismerője, és egyre többet vívódik, vajon mit szabad nyilvánosságra hoznia, és mit nem.

Fiona Barton a Daily Mail és a Daily Telegraph díjnyertes riportere.
Első regénye Az özvegy címmel jelent meg, és világszerte számos elismerést szerzett: többek között felkerült a New York Times Bestseller listájára, a Publishers Weekly a 2016-os év legjobb könyvének választotta, a Goodreads pedig az év legjobb thrillerei közé sorolta.

Értékelés

Szóval Fiona Barton: A gyermek. Egy felkavaró, megrendítő dráma, thriller, krimi, kinek-kinek megítélése szerint.
Dráma:emberi tragédiák, szerelem, önzés...
Thriller: megfélemlítés, bűn, gonoszság, erőszak...
Krimi: oknyomozó újságírás, rendőrségi nyomozás, elkövetők, áldozatok...
A történetet 4-5 szálon keresztül ismerhetjük meg, az egyes főszereplők szemszögéből láttatva. A kezdeti szorongás -hisz az elejétől fogva érezhetjük, hogy valami sötét titok lappang a hátterben- szívet markoló feszültséggé válik, ahogy előrehalad a történet. Az elfojtott titkok, melyek megnyomorítják a lelket, lassan felszínre kerülnek, előhozva a múlt mocskát...
Nem egy könnyed olvasmány, bár melyik thriller az !? De kihagyhatatlan!!

Értékelés csillagokban: 

Köszönöm hogy elolvastad!
Coeur



Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co