Értékelés- Tiffany Reisz: A szirén

2018. március 31., szombat




Sziasztok!


Megérkeztünk márciusi közös TBR olvasmányunkkal, ami nem más volt mint Tiffany Reisz Szirénje. Véleményeink eléggé megosztóak és néhány vitán is túlestünk Coeur-al a könyv miatt. 


Fülszöveg

Ez a világ a férfiaké, de egy nő van legfelül.

Nora Sutherlin erotikus regényeiről híres és hírhedt – és van egy titka, amelyet túl sokan tudnak ahhoz, hogy ne kerüljön napvilágra. Nora legújabb kézirata más, mint az eddigiek: komolyabb, mélyebb, személyesebb – és Nora biztos benne, hogy meghozza számára az áttörést… De vajon lehet-e együtt dolgozni a kimért, karót nyelt angol szerkesztővel, Zachary Eastonnal? Hiszen ő mondja ki az utolsó szót, de maximalizmusa felháborítja Norát. Zach-et Nora szabados életmódja kergeti az őrületbe – és a tény, hogy egyre inkább vonzódik ehhez a nyílt, mégis titokzatos nőhöz.

Nora azt hitte, mindent tud arról, milyen, amikor az ember a saját határait feszegeti. De abban a világban, ahol a szenvedély maga a fájdalom, soha semmi sem ilyen egyszerű.

Ki lehet az a férfi, aki öt év távlatából is irányítani képes a nő minden gondolatát? És egyáltalán: ki is Nora Sutherlin valójában? Képes lesz-e valaha önmagának megválaszolni ezt a kérdést?

Genevieve értékelése


Igaz, nem először olvastam a könyvet. Igaz, ez a világ a mai napig rabul ejt. 
Lebilincselő, felháborító és kétségbeejtő történet azok számára akik nem jártasak ebben a műfajban, én viszont inkább mondanám izgalmasnak és észveszejtőnek.
Egy teljesen ismeretlen és rejtélyes világba kalauzol el bennünket Tiffany Reisz és könyvében főszereplőnk Nora. E falak között nem a hétköznapi szabályok érvényesek. 
Nora egy rendkívül tehetséges írónő, de csakúgy mint mindenki másnak neki is lapulnak bizony csontvázak a szekrényében, a különbség az hogy ő nem rejtegeti. Nora együtt él Wesley-vel aki egy tizenkilenc éves egyetemista és mellesleg tiltott gyümölcs a nő számára. 
Zach pedig a szerkesztője, bár eleinte egyáltalán nincs ínyére a dolog. Norával való megismerkedésük után Zach életéből kezd felszállni a köd. Új világok tárulnak ki és ezzel egy időben a határok is elmosódnak. Zach elengedheti évek óta dédelgetett bűntudatát és folytathatja életét ott ahol 8 hónappal ezelőtt megszakította.
Mi a válasz mindenre, vagy inkább ki? Egyszerű az egész és csak öt betű - Søren. Nála kezdődik és ér véget minden.


Kedvenc jelenet: mikor Nora megkéri Wesley-t hogy segítsen neki egy jelenetben, illetve mikor Zach utolsó éjszakája
Kedvenc szereplők: Nora és Wesley

Coeur értékelése

Nagyon vártam ezt a könyvet, de sajnos olvasás közben rá kellett jönnöm, hogy ez nem az én világom.

Pedig az alaptörténet igazán érdekes. Egy könyv születésének és szerkesztésének folyamatát követhetjük nyomon, miközben megismerjük a szereplők hátterét, magánéletét. Igazából egyszerre két történetet is olvashat az, aki kezébe veszi ezt a könyvet. A jelenben játszódó, a főszereplők hétköznapjait és nem mindennapi szexuális életét bemutató történet mellett,  Nóra (a főszereplő) által írt könyvből is ízelítőt kapunk. 
Talán az volt számomra sok, hogy mindkettő történet a szexualitás szado-mazo stílusát taglalta részletesen, és nekem egy kis feloldás igazán jól esett volna. Így be kell valljam, hogy a könyv felénél abbahagytam az olvasást, és csak most a hónap végen fejeztem be, mert "kötelező" volt.


Lehet, hogy az én készülékemben van a hiba, de sajnos az értékelésem így mindössze: 3 csillag. Bocs...


Kikyo értékelése



Őszintén szólva a BDSM elég távol áll tőlem, mégis vártam ezt a könyvet, mert ez volt az egyik olvasmányom, amely 2017-ről csúszott át, már év végére beterveztem, de valami mindig megelőzte. Most azonban, hogy ez lett a márciusi olvasmányunk, azt mondom, nem baj, hogy megelőzték más könyvek. Hát, mit mondjak! Egyszer rendben volt.  Nora Sutherlin sajnos nekem egyáltalán nem volt szimpatikus, bár az írónő javára legyen mondva, igazi dominát alkotott. Még akkor is az, amikor szolga szerepben van. Szerintem mentálisan Soren is az ő markában van, és nem fordítva. Ami Sorent illeti, nos, amikor fény derült a kilétére, egy világ zuhant össze bennem, és bevallom kitört belőlem a nevetés. Sajnos előttem minden tekintélyét elvesztette. Kár érte. Még Zach és Wesley voltak számomra a legemberibbek, bár valahol mindkettőt kissé lúzernek éreztem. Értük is kár. Mindenesetre, aki szereti a műfajt, azt hiszem nem fog rá panaszkodni.


Értékelés: 4 (alá) 😊

Kedvenc szereplő: Griffin Fiske

*képek forrása a google.com

Köszönjük hogy elolvastátok!
a GCK Bloggerei

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co