Értékelés - Jodi Ellen Malpas: A tiltott

2018. június 11., hétfő







Sziasztok!


Ma Kikyo kalauzol el bennünket JEM világába mégpedig A tiltott címmel megjelent könyvével.





Fülszöveg


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mit teszel, ha nem tudsz uralkodni az érzelmeiden? Amikor tudod, hogy nem szabad így érezned valaki iránt. Még gondolatban sem.

Annie még nem tapasztalta meg a „szikrát”, azt a fajta kémiát, amikor meglátsz egy srácot, elakad tőle a lélegzeted, és teljesen elgyengülsz. Mígnem bulizni megy a barátaival, ahol szembetalálja magát a rettentően szexi és titokzatos Jack-kel. Nem csupán szikra gyúl közöttük. Ez igazi robbanás.

Jack azt ígéri, hogy tüze elhamvasztja Anniet, és tökéletesen beteljesíti ígéretét. 

Együtt töltött éjszakájuk szenvedélyétől lenyűgözve, Annie kioson a szállodaszobából. Biztos benne, hogy az a férfi, aki ilyen erős hatást tett rá, akinek ilyen könnyedén meghajolt az akarata előtt, csakis veszélyes lehet. De már túl mélyek az érzelmei. Ám Jack nem csupán veszélyes. Tiltott férfi.


Kikyo értékelése

Májusi választásom egy igazán érdekes történet volt. Szerintem a regény legfrappánsabb része ugyanis rögtön az 1. oldalon tárul elénk, és „A szerző megjegyzései” címet viseli. Kellően felcsigázza az olvasó érdeklődését, én is „húúúú, ez de jó lesz” érzéssel vágtam neki. Sajnos a 30. oldalon látatlanban megmondtam, hogy mi lesz a csavar a történetben. Onnét pedig hozta is az a témával kapcsolatos papírformát. A mocsok kis bestia, aki belerondít más házasságába. Mert ahogy Annie szájából többször is elhangzott, tök mindegy, hogy történtek a dolgok, a társadalmi megítélés szerint ugyanis ő elveszi más férjét. (Először nem igazán értettem, miért hangsúlyozzák ezt a könyvben olyan gyakran, aztán rájöttem, hogy persze, Londonban járunk, ahol ez a sztori sokkal megbotránkoztatóbb, mint pl. Amerikában.) Viszont itt szeretném leszögezni az én álláspontomat: Egyetlen házasságba sem lehet belerondítani. Ahol bele lehet, az már bizonyára „ronda” volt belülről is valamilyen szinten, különben az ember lánya/fia észre sem venné azt a bizonyos harmadik felet. Annie egyébként nagyon szimpi volt számomra, teljesen hitelesnek tartottam. A vonzódás, a bűntudat, a megadás, stb. mind-mind nagyon jól volt ábrázolva (annak ellenére, hogy nem hiszek a szerelem első látásra szituációban). Jack viszont számomra sajnos egy lúzer (elnézést a rajongóktól), akit Stephanie apucija szépen megvásárolt a lányának. Emellett végig kellőképpen töketlen is volt ahhoz, hogy kiszálljon a boldogtalan házasságból, mígnem Annie itta meg a levét, méghozzá nagyon súlyosan. Rá viszont szerintem elég pofátlanul nyomult.
Szó mi szó, azonban egy meglehetősen jól összerakott történetről van szó, amely végig fenntartja az olvasó érdeklődését. Kellően fordulatos, mindvégig hozza a papírformát, és természetesen a happy endet.


Értékelés: 5
Kedvenc szereplők: Lizzy és Micky 


Köszönöm
Kikyo

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co