Értékelés - Rebecca Fleet: Múlt kölcsönbe

2018. szeptember 25., kedd


Fülszöveg


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jól ​fontold meg, kit engedsz be a lakásodba… és az életedbe!

Caroline és Frank kap egy csábító ajánlatot, hogy egy hétre költözzenek be egy London melletti, elegáns környéken fekvő, kis kertvárosi házba, kicsit kikapcsolódni. Remek alkalomnak ígérkezi, hogy megpróbálhatják helyrehozni megromlott házasságukat.

Az inspiráló környezet ellenére is, problémáik újra felszínre törnek, miközben feltűnik egy nő a szomszédban, aki bizarrul nagy érdeklődést mutat irántuk.

Caroline különös jelenségeket kezd felfedezni a luxusházban. Saját életének régmúlt eseményeire utaló jelek veszik körül. Először teljesen ártatlan dolognak találja, de hamar úgy érzi, mintha valaki ismerné Caroline-t és tudna azokról a titkokról, amelyeket a nő kétségbeesetten próbál elfelejteni…

Rebecca Fleet világszerte nagy sikert aratott, debütáló regényében tökéletes karaktereket alkotott. A fondorlatos és hátborzongató történet beeszi magát az olvasó gondolataiba és az utolsó oldalig kétségek között hagyja.



  • Bár próbáltunk küzdeni ellene, ezek a dolgok azért történtek meg köztünk, mert az egymás iránti érzelmeink túlnőttek a vágyakon. A vágyat könnyen le lehet küzdeni, főleg, ha csak testi vonzalmon alapul. A szív ellen harcba szállni már sokkal nehezebb feladat.


A történet váltott szemszögben és sok esetben a múltban játszódik. Nem volt problémám vele, követhető volt a történet. Az író ugyan egy nagyon érdekes témát talált, de szerintem kihasználhatta volna jobban is az ezzel adódó lehetőségeket. Ugyan a fő cselekményszálon futó dolgokra magyarázatot kapunk, a mellékszál eseményeit továbbra is sötét fátyol fedi. Az egész egy házcserével kezdődik és hátborzongató véletlenek sorával végződik.
Főszereplőnk Caroline egy megtört, reményvesztett feleség. Házasságuk maga volt a tökély, mostanra már csak üres héja régi kapcsolatuknak. Férje, Francis szürke szellemként éli mindennapjait. Testileg ugyan e világban létezik, de lelkileg nagyon távol jár tőle. Viselkedését nem tudom és nem is akarom megmagyarázni, ahogy a nő sem. Ennek köszönhetően Caro közelebb kerül munkatársához Carl-hoz. A férfival lenni olyan számára mint újra levegőhöz jutni, élni. Az együtt töltött idő alatt ismét gondtalannak, boldognak és szeretettnek érzi magát. 
Egy utolsó találka, egy meggondolatlan cselekedet és minden megváltozik. Érezhető hogy valami fontos dolog megbújik a háttérben. Valami ami értelmet az egésznek.
A történet legfőbb tanulsága, hiába futsz a múltad elől az előbb- vagy utóbb utolér és szembe kell nézned vele. 
Különösebben egyik szereplőt sem sikerült se megkedvelnem, se utálnom. Talán Sandrával szimpatizáltam egy hangyányit. 
A könyv elolvasása után is rengeteg kérdés maradt magyarázatlanul. Nem értem sem Caro, sem Francis döntéseit, annyira abszurd az egész kapcsolat. Szinte röhejesen ragaszkodnak egy olyan élethez ami már rég a múlté. Szinte tapintható a feszültség és végig azt várom mikor robbannak. Megkönnyebbültem és csodálkoztam mikor bekövetkezett, na erre végképp nem számítottam.

Azt hittem hogy te vagy, nem akarsz elengedni, hiányzom neked. De már nem vagyok biztos benne. Mit akarsz tőlem? Miért most, ennyi év után? Borzasztóan sajnálom...

Egy megtört házasság, egy titkos kapcsolat, egy végzetes éjszaka. Erre senki sem számított. Ha bírod a borzongást és nem félsz a bizonytalanság ingoványos talajára lépni Rebecca Fleet neked írta könyvét.



Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co