Előrendelhető újdonságok a Maxim kiadó jóvoltából

2018. október 16., kedd



Képtalálat a következőre: „tomi adeyemi Children of Blood and Bone”
forrás

► Tomi Adeyemi: Vér és csont gyermekei
► Eredeti cím: Children of Blood and Bone
► Fordította: Sóvágó Katalin
► Oldalszám: 464
► Várható megjelenés: 2018.10.31.


Vér és csont gyermekeiFülszöveg


Megölték az anyámat. Elvették a mágiánkat. El akartak temetni bennünket. Ideje felkelnünk.


Zélie Adebola még emlékszik arra az időre, amikor Orisa földje zsongott a mágiától. Égetők gyújtottak tüzet, Árasztók terelték a vizet, és Zélie anyja, aki Arató volt, a lelkeket idézte. Ám minden megváltozott azon az éjszakán, amikor eltűnt a varázslat. Egy gonosz király megölette a mágusokat, megfosztva Zélie-t az anyjától, és a népét a reménytől. Zélie-nek most lett egy esélye, hogy visszahozza a mágiát, és visszavágjon a monarchiának. Egy szökevény királylány segítségével ki kell cseleznie és le kell hagynia a trónörököst, akinek eltökélt szándéka, hogy írmagját is kiirtja a varázslatnak. Orisa félelmetes hely, ahol hómándrucok portyáznak, és bosszúálló szellemek lapulnak a vizekben, ám a legnagyobb veszély talán maga Zélie, akinek nehéz megtanulnia, miként fegyelmezze a hatalmát – és egyre erősebb vonzalmát egy ellenség iránt.


Képtalálat a következőre: „alwyn hamilton Traitor to the Throne”
forrás

► Alwyn Hamilton: A szultán foglya
► Sorozat: A sivatag lázadója 2
► Eredeti cím: Traitor to the Throne
► Fordította: Béresi Csilla
► Oldalszám: 448
► Várható megjelenés: 2018.10.31.


A szultán foglyaFülszöveg

Hatalom. Szerelem. Árulás.

Amani, a Kékszemű Bandita több mint egy éve harcol a Lázadó Herceg mellett, és már az egész világon félik a nevét. Amikor egy váratlan támadás során elrabolják, erejétől megfosztva és szerelmétől elszakítva a szultán palotájában köt ki – ez pedig olyan hely, ahol minden sarok mögött veszély leselkedik. Intrika, gyanú és félelem érezhető a falak között, de Amani igazi sivatagi lányként hamar rálel a túlélés titkaira. Dacolva minden veszéllyel kémkedni kezd a lázadóknak, ám ahogyan egyre több időt tölt magával a szultánnal, ráadásul a múltja különös alakokban bukkan fel előtte, szívében kétségek merülnek fel, hogy vajon a jó oldalon áll-e. De ez itt még közel sem a vég, hiszen, mint tudjuk: „Az új hajnal új sivatagra köszönt.”
► Sarah Holland: Everless – A varázslónő és az alkimista
► Sorozat: Everless
► Fordította: Bihari György
► Oldalszám: 336
► Várható megjelenés: 2018.10.31.


Everless – A varázslónÅ‘ és az alkimistaFülszöveg

Sempera királyságában idővel fizetnek, amelyet kivonnak a vérből, vashoz kötnek és meg is esznek azok, akik tovább akarnak élni. A tehetős arisztokraták, például a dúsgazdag Gerling-család, halálra adóztatják a szegényeket, hogy évszázadokkal megtoldhassák saját életüket. Senki sem gyűlöli jobban a Gerlingeket, mint Jules Ember, aki tíz éve az apjával együtt a szolgálatukban állt, amíg egy végzetes baleset arra nem kényszerítette őket, hogy éjnek évadján meneküljenek el a fényes kastélyból. Amikor Jules rájön, hogy az apja haldoklik, tudja, hogy vissza kell térnie Everlessbe, időt kell szereznie az apjának, mielőtt örökre elveszítené. Ám a visszatérés Everlessbe több veszéllyel – és kísértéssel jár – mint Jules várta. Hamarosan beletéved a sötét titkok mocsarába, és nem tud választani két testvér között, akikről azt hitte, hogy sohasem fogja viszontlátni őket. Döntéseivel megváltoztathatja a sorsot – sőt, magának az időnek a sorsát.
► Rebecca Ross: A királynő felemelkedése
► Eredeti cím: The Queen's Rising
► Sorozat: The Queen 1
► Fordította: Bihari György
► Oldalszám: 384
► Várható megjelenés: 2018.10.31.


A királynÅ‘ felemelkedéseFülszöveg

Briennának csak két vágya van: egy sikeres vizsga, hogy hivatott lehessen, és egy pártfogó. A valeniai híres Magnalia Házban, ahol felnőtt, elvben felkészítették erre az életre. Mert vannak, akiket ösztönös tehetséggel áldott meg a sors az öt hivatás – a művészet, a zene, a színjátszás, az ékesszólás és a tudás – valamelyikével, ám Brienna csak hosszas vívódás után talált rá a magáéra, a tudásra. Így hát bekövetkezik az, amitől a legjobban félt, és nem talál magának pártfogót. Hónapokkal később váratlan fordulattal jelentkezik a reménybeli pártfogó egy kegyvesztett lord személyében. A lány kelletlenül fogadja el az ajánlatot, mert gyanakszik a lord szándékaira. Ám a történet nem ilyen egyszerű, mert javában folynak az előkészületek a valeniai királysággal rivalizáló Maevana uralkodójának megbuktatására, hogy a jogos – és varázserejű – királynőt juttassák vissza a maeván trónra. Sokan vannak az összeesküvők, köztük olyanok, akik közelebb állnak Briennához, mint azt a lány gondolná. A készülődő háborúban Briennának választania kell a hivatás és a vér szava között.
► Anna Banks: Szövetség - A szerelem ereje
► Sorozat: Nemezis 2
► Eredeti cím: Ally
► Fordította: Stier Ágnes
► Oldalszám: 320


Szövetség - A szerelem erejeFülszöveg

A serubeli Sepora hercegnő és Theoria királya, Tarik között nagy nehézségek árán béke köttetett, mióta összefogtak a tomboló járvány, a csendes pestis ellen. Mivel egymás iránti érzelmeiket a politika és a hatalom kusza hálója szövi be, saját megbízható forrásaik segítségével kell megpróbálniuk közös nevezőre jutni. Azonban amikor árulók tesznek keresztbe a terveiknek, akiknek ráadásul nagy hatalmú szövetségeseik vannak, mindkét királyság jövője veszélybe kerül. Vajon sikerül időben megbizonyosodniuk arról, kiben is bízhatnak igazán – beleértve egymást is –, hogy megmentsék a királyságaikat, a szerelmüket, sőt az életüket?

Képtalálat a következőre: „cynthia hand The Afterlife of Holly Chase”
► Cynthia Hand: Vigyázz, Holly Chase!
► Eredeti cím: The Afterlife of Holly Chase
► Fordította: Komáromy Rudolf
► Oldalszám: 384
► Várható megjelenés: 2018.10.17.


Vigyázz, Holly Chase!Fülszöveg

A tizenhét éves Holly Chase nem egy tipikus jó kislány, sőt önző és gátlástalan. Csak az lebeg a szeme előtt, hogy híres legyen. Még arra is képes volt, hogy édesanyja halálakor lőjön egy szelfit a sír mellett új napszemüvegében, és kiposztolja Instagramra. Nincs tekintettel senkire, a barátait már rég elmarta maga mellől. Aztán történt valami, ami mindent megváltoztatott… Karácsony napján Holly az éjszaka közepén hangos zajra ébredt. Három szellem jött el hozzá, hogy megmutassák neki, milyen önző, elkényeztetett teremtés lett belőle. Megpróbálták rábeszélni, hogy változtasson életmódján. De Holly nem hallgatott rájuk. Aztán meghalt. Holly ezzel átkerült a szellemvilágba, ahol a múlt karácsonyainak szellemeként az a feladata, hogy minden évben megmentsen egy eltévelyedett lelket. Holly szó szerint halálosan unja a dolgot, mindaddig, amíg egy dögös, 17 éves srác lesz a kiszemeltje, aki a lányt régi önmagára emlékezteti. És bár tény, hogy meg akarja menteni végzetétől, tilos lenne közel kerülni a fiúhoz, pláne belekeveredni egy zavaros románcba vele. De hát hogyan is lehetne ellenállni a kísértésnek?
► Kai Meyer: A sötétség oldalai
► Sorozat: Varázskönyv-trilógia 2.
► Eredeti cím: Nachtland
► Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
► Oldalszám: 432
► Várható megjelenés: 2018.10.31.


A sötétség oldalaiFülszöveg

Furia egyre mélyebbre hatol a könyvek varázslatos világába. Az ősrégi könyvtárak és fantasztikus történetek birodalma fölött a zsarnoki három család uralkodik. Egy titkos helyről, a Szentélyből irányítják minden könyvmágus és könyvönkívüli történetét. Ám Furia és a társai ellenállást tanúsítanak. Hogy a világukat megszabadítsák az elnyomóktól, elindulnak, hogy a veszélyek dacára a rejtett menedékhelyeken keresztül megkeressék a hatalom központját ˗ és a könyvmágia legnagyobb titkára bukkannak.

Képtalálat a következőre: „jessica koch Dem Horizont so nah”

► Jessica Koch: Közel a horizonthoz
► Eredeti cím: Dem Horizont so nah
► Fordította: Hajdúné Vörös Eszter
► Oldalszám: 448
► Várható megjelenés: 2018.10.21.


Közel a horizonthozFülszöveg

Egy nagy szerelem története. Történet a bizalomról, bátorságról, fájdalomról, kétségekről, és az elengedés erejéről. Igaz történet. Jessica fiatal, nem szereti a bonyodalmakat, és sokat ígérő jövő vár rá. Amikor egyik este elmegy otthonról, nem sejti, hogy a nagy szerelmével fog találkozni. Nem sejti, hogy ez a találkozás az egész világképét meg fogja változtatni. És főleg azt nem sejti, hogy hamarosan élete legnehezebb döntése előtt fog állni… Történet egy olyan életről, amely derűlátás, remény és félelem között ingadozik. Nyitottan, őszintén és tág rálátással számol be a múlt eseményeiről, és közben nem egy tabutémát érint.



Jó szemezgetést és vásárlást mindenkinek! :) Ne feledjétek, a könyveket 30% kedvezménnyel rendelhetitek elő!

a GCK bloggerei

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co