TOP 5 Szerda - Kedvenc sci-fi/ fantasy filmek, sorozatok

2018. március 21., szerda


Sziasztok!

Megérkeztünk heti TOP 5 Szerda témánkkal, végre egy olyan hét amihez mindhárman érdemben hozzá tudtunk szólni!

Genevieve a témában:

Ugyan fantasy könyvek témában nem mozgok otthonosan, de a filmeket imádom!
Úgy érzem mintha összebeszéltünk volna Coeur-al, mert kb. a Hobbit filmeken kívül nagyjából ugyanazokat szeretjük ééés nem vagyok biztos benne hogy jót tesz az ismétlés de legyen XD

1. Marvel filmek. IMÁDOM az összeset. Kezdve Thor-tól A galaxis őrzőig. Viszont a Fekete párducot még nem láttam. Tudom oltári nagy hiba!
2. Harry Potter sorozat, körülbelül 3 hete leültünk otthon és végig néztük az egészet. Király volt. Most már csak el kellene olvasnom XD
3. Lucifer, ez kérem szépen egy baromi jó sorozat. Olyan jó lenne ha szinkronosan is megnézhetnénk a 3. évadot! Lusta vagyok feliratosan megnézni. Ha van róla valami infótok, ne kíméljetek!
4. Underworld filmek. Érdekes mert annyira nem vagyok oda a vérfarkas-vámpír kombóért, de mégis szeretem ezeket a filmeket.
5. Alice csodaországban. Szerintem egymás után 3x is megnéztem, nagyon jó film lett!

Aztán írhatnám A végzet ereklyéi filmet, nagyon bejött és sajnálom hogy nem folytatták. 

Látom Coeur írta a Vámpírnaplókat is. Azt hiszem majdnem az összes részét elolvastam aztán leültem hogy megnézem a sorozatot. Tudjátok mit?! Kiábrándító volt, az első két részt néztem meg és meglátásom szerint köze nincs a könyvhöz. Szóval erről ennyit!

Coeur a témában:


Újra egy szuper Top szerda! Imádom a fantasy-t!! Ennek megfelelően nem is sikerült ötre szűkítenem a listám, ezért 5 filmet és 5 sorozatot írtam.

Filmek:
1. Harry Potter 1.-7.- Mint már bizonyára tudjátok, igazán fan vagyok. Számát sem tudom, hányszor láttam mindegyik részt. Egyértelműen a kedvencem még akkor is, ha sajnáltam, hogy a könyvekhez képest a filmekből ki-kihagytak számomra kedves vagy fontosnak tartott részeket. Pl.: Sipor töténetét félbehagyták, pedig harcol később Harryék mellett; Percy Weasley jellemfejlődése is megér egy misét; de legfőképpen Voldemort családját és múltját hiányoltam, melyből kiderül miért lett olyan, amilyen.
2.  Hobbit 1.-3. - Elnézést A Gyűrűk Ura fanoktól, de  a Hobbit filmeket jobban szeretem. Fimom humor, remek tõrténet, jó színészi alakítások és remek képi megjelenítés. ( A Gyűrűk Urában nekem kicsit töményen vannak az ocsmány lények, brrr...) 
A következő két választásom  Marvel film. Majd mindegyik képregényhősüket szeretem, de az aktuális kedvenceim:
3. A galaxis örzői 1. - Kaland, látvány, humor és egyedi karakterek. Retrozene-kedvelő Űrlord, Drax, Mordály, és az egyértelmű kedvenc:Groot. (A második részben a kis Groot imádnivalóan cuki.)
4.  Thor-Ragnarök- Az eddigi részek közül ez a kedvencem a humora miatt. Rengeteget nevettünk a moziban, miközben a történet, a látvány most is szuper volt. Ja és egyre inkább megszeretem Locky karakterét is.
5. Utolsó választásom a sci-fi egyik remekműve: Ex Machina. A mesterséges intelligenciáról, elgondolkodtatóan, meghatóan. Lenyűgöző alkotás!

Most pedig jöjjenek a sorozatok:
1. Trónok harca- Egyértelműen etalon! Remek színészek, remek alakítások, a sok szálon futó történet pedig teljesen egyedi. Igaz, eleinte kicsit sokkolt a képi látvány: roppant naturális, én pedig nem igazán szeretem, ha az arcomba tolnak mindent.( pl. Hodor meztelen testének látványa nélkül igazán meglettem volna:))

A következő két sorozat mindegyikét eredeti nyelven, angolul néztem, nézem. És amellett, hogy érdekesek a történetek, mindkettő esetében a főszereplő színészek alakítása és beszédstílusuk, angoljuk is színesíti a filmeket. (Próbáltam őket szinkronos változatban is, de nem jött be.)
Szóval: 2. Lucifer-  A Poklot megunva  a Földön vakációzó ördögről szól, aki miközben bűnügyeket segít felderíteni a nyomozónak, talán saját szívét is felfedezi. Nagyon szórakoztató!
3. Az Álmos-völgy legendái - Misztikum, halálos ellenfelek, nyomozás. Egy 18. századbeli katona, Ichabod Cane a mai világban. Élveztes különcségével és akcentusával. Kihagyhatatlan!
4. Vámpírnaplók - Inkább romantikus, mint hátborzongató. Könnyed kikapcsolódásra való sorozat, ahol a nőnemű néző számára talán az a legnagyobb dilemma, hogy Stefan vagy Damon a szívdöglesztőbb.;))
5. Utolsó választásom a fiam kisiskoláskori kedvenc robotos rajzfilmsorozatára esett, amit annak idején közösen néztünk: Cubix- A főszereplő kisfiú, Conor talál egy megjavíthatalannak tartott robotot: ő Cubix. Aztán elválaszthatalanok barátok lesznek.

Kikyo a témában:

A fantasy nemcsak a könyvek lapjain az egyik kedvenc műfajom. Hosszú évekig elkötelezett hódolója voltam a mangáknak és az animéknek (most is nagyon szeretem őket) így a heti témában ebben a műfajban jelölöm az első kedvenceimet. A teljesség igénye nélkül a Chrono crusade,  a Ghost in the shell,  a Fullmetal alchemist, a Death Note vagy az Inuyasha álnnak hozzám a legközelebb. Bár filmet ritkán nézek, és rengeteg pótolnivalóm is van, amit még kitűztem magam elé, de muszáj megemlítenem a Konstantin, a démonvadászt, vagy az X-men filmeket. Ja, és nagy Star wars fan vagyok. Így a végén pedig hadd kérjek bocsánatot úgymond a topictól, de ennél jobban nem sikerült leszűkítenem a kört.😊

Köszönjük hogy elolvastátok!
a GCK bloggerei

2 megjegyzés:

  1. A Harry Potterből még én is csak a filmváltozatot láttam, a könyvek a végtelennek tűnő várólistám részesei. :D
    Jaaaaaaj, a Cubix-ot én is imádtam. <3

    Az Inuyasha és a Fullmetal Alchemist nálam is az elsők között szerepelnek. :)

    Szép listák, gratulálok! <3
    Christine Xx

    VálaszTörlés
  2. Akkor siessünk elolvasni a sorozatoz, idén tervben van. Esetleg szóljunk ha olvassuk? Csatlakoznál?
    Köszönjük, szívesen olvasnánk a te listádat is!
    Genevieve

    VálaszTörlés

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co