TOP 5 Szerda - Eltűnt gyerekek napja miatt

2018. május 23., szerda



Sziasztok!

Megérkeztünk TOP 5 Szerda bejegyzésünkkel a moly.hu-n megszavazott témák alapján. Bár nem sikerült mindegyikünknek kifejezetten egy témából 5 könyvet írni azért teljesítettük a kihívást.

Genevieve a témában

Nos azt hiszem hogy a heti téma nálam vegyítve lesz, mivel nem tudok külön-külön 5-öt egyikből sem. Meglepődtetek igaz? Gondolom nem xD

Sokáig kerestem de eltűntek a boltok polcairól...
Itt rögtön J.R. Ward Bukott angyalok sorozatának első részei jutnak eszembe, nagyon nehéz volt beszerezni őket. Illetve akadnak még élő ajánlatok nevetségesen magas áron.
Folytatnám a sort Tiffany Reisz Eredendő bűnösök sorozatával, amit hazánkban szintén nehéz beszerezni. Remélem valamelyik kiadó felkarolja a sorozatot és a folytatásokat is olvashatom egyszer. 

Jöjjenek az emberrablós könyvek...
Rögtön C.J. Roberts: Captive in the Dark - Fogoly a sötétben könyve jutott eszembe vagy éppen említhetném Beth Flynn: Kilenc perc című könyvét is amiben a 15 éves Ginny-t már az első fejezetekben elrabolják. Milyen érdekes dolog ez nem? Az ember egészen addig észre sem veszi mi történik vele mígnem már késő...

a kedvenc olyan könyveim, amikben kiderül a főszereplőről, hogy egy különleges család sarja, varázsvilágból származik, természetfeletti lény, stb…. azaz a „a természetes közegéből eltűnve” nevelkedett.
Hmm az első aki eszembe jut Harry Potter, nem szeretném részletezni miért került ide szerintem tisztába vagyunk vele valamennyien. 
A másik Cassandra Clare: Csontvárosából Clary Fray aki érdekes körülmények között talál "önmagára".

Coeur a témában



Az eheti témák közül először is emberrablós könyvek jutottak eszembe, hiszen idén több olyat is olvastam, ami a témába vág. De nem biztos, hogy meglesz az öt. 
Fiona Barton mindkét magyarul megjelent könyve ( A gyermek és Az özvegy) ilyen témát dogoz fel, igazán egyedi módon, sok szempontból megvilágítva a tragikus esemény minden aspektusát. 
Régebbi olvasmányom William Paul Young: A viskó című könyve, ahol egy apa spirituális  élményt él át gyermekének elrablását követően. Igazán különleges, de nem könnyű olvasmány, amit meg is filmesítettek. 
Aztán decemberben olvastam Beth Flynn: Kilenc perc című könyvét, amelyben egy motoros banda vezére rabol el egy kamasz lányt. Kettőjük kapcsolatának alakulásáról, a banda nem mindennapi életéről szól a megrázó könyv.
És mégis meglesz az öt! Hiszen kihagyhatatlan ebben a témában Dot Hutchison: Pillangók kertje című remekműve, amit Kykio-val együtt már sz egekig magasztaltunk az értékeléseinkben, és mindketten beválasztottuk a 2018-as Top 10-es listánkra. Ez azt hiszem több kommentárt nem igényel!

És mivel imádom a természet feletti lényeket, varázslókat felsorakoztató könyveket, muszáj írnom a másik témáról is: főszereplők, akikről kiderül valami különleges.
Nanááá, hogy Harry Potter!! Biztosan nem kell magyaráznom:-))
De azért egyéb is van ám: 
Cassandra Clare: A végzet ereklyéi című regényfolyamában Clary mondénként nevelkedik árnyvadász volta ellenére. Természetesen mint minden titok, ez is kiderül.
Aztán Rick Riordan: Percy Jackson-ja kamaszkorában szembesül azzal, hogy nem minden az, aminek látszik, és hogy Poszeidon leszármazottja. Így persze, hogy kijár neki valami különleges képesség, és rengeteg kaland is.
Végül egy nagyon friss élményem: A. M. Amanth: Dobszó a ködben című könyve, melyben a főszereplőről derülnek ki furcsa dolgok... De no spoiler! Bővebbet később az értékelésemben találhattok majd.


Kikyo a témában


Míg a múlt héten egyik lehetőséget választottam ki a két témából, most úgy alakult, hogy mindegyikből hoztam egy kicsit, ugyanis ahogy ránéztem a feladatra, mindegyikből rögtön beugrott néhány élmény. Ahogy már múltkor jeleztem, ma is meg kell említenem Anne Rice könyveit, amelyeket túlzás nélkül állíthatom, hogy már beszerezni is egy megmérettetés. Most is csak antikvárként sikerült hozzájutnom két kötethez, de tulajdonosa vagyok már egy Vaterán vásárolt egyszer olvasott példánynak is. Nem beszélve arról, hogy az a kevés könyve is, ami újként hozzáférhető, sajnos most is méregdrága.
Az emberrablós könyvekből a favoritom egyértelműen Leylah Attar Papírhattyúja (The Paper Swan). Egy szuszra benyeltem annak idején, mikor olvastam, és most is rajongok érte. A másik, amit ebből a kategóriából megemlítenék, egy közelmúltbeli TBR-es olvasmányom, C. J. Robertstől a Fogoly a sötétben (Captive in the Dark). Elég velős olvasmány volt, még pihentetem is kicsit, de azt hiszem a kíváncsiságom fog győzni, és elolvasom a folytatásokat is.

Végül pedig, ahol a főszereplő nem természetes közegében nevelkedik: Naná, hogy Erin Watt: The Royal's sorozata, amiből már tűkön ülve várom a 3. részt. És, hogy a fantasyt se hagyjam ki, nem mehetek el szó nélkül  Celaena Sardothien mellet sem Sarah J. Maas Üvegtrón sorozatából, aki számomra mindig bérgyilkosként lesz a legszimpatikusabb.

Köszönjük!
a GCK bloggerei

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co