Értékelés - S.J. Kincaid: A kárhozott

2018. július 30., hétfő



Sziasztok!

Ma Coeur kalauzol el bennünket A kárhozott könyörtelen és legyőzhetetlen és védelmező világába. 
"Vannak olyan olvasmányaim, amelyek az éves top 10-es listámra esélyesek. Na ez erre a könyvre nem igaz. Nem esélyes, hanem biztosan és rögtön FELÍRANDÓ." - Coeur


Fülszöveg

A ​kárhozott könyörtelen.

A kárhozott legyőzhetetlen.

A kárhozottnak egyetlen feladata van: hogy öljön azért a személyért, akiért létrehozták.

Nemezist arra teremtették, hogy egy galaktikus szenátor leányát, Sidoniát védelmezze. Egymás mellett nőttek fel, de semmilyen értelemben nem testvérei egymásnak. Nemezis boldogan adná az életét Sidoniáért, és ezt is várják tőle. Ölne is érte, annyi életet oltana ki a védelmében, amennyi csak szükséges.

Amikor az őrült császár értesül arról, hogy Sidonia atyja felkelést szított ellene, a szenátor leányát a Galaktikus Udvarba rendeli. Túszként kell szolgálnia az apja ellen. Nemezis csak egy módon óvhatja meg Sidoniát: ha Sidoniává válik.

Nemezis, a gyilkológép magát Sidoniának álcázva elutazik a császári udvarba, ahol korrupt politikusok és kétszínű szenátorok gyermekeinek körében kell eljátszania a szerepét. A viperafészek minden zuga újabb veszélyt rejt, de Nemezis nem vetheti be ellenük valódi képességeit: mindent kockára tenne azzal, ha leleplezné a titkát.

Amíg a birodalom egyre repedezik és mind jobban fenyegeti a nyílt lázadás, Nemezis megtanulja, hogy több rejtezik benne, mint csupán gyilkos ereje. Igazabb emberségre lel önmagában, mint amilyet a valódi emberek többségénél tapasztal. A veszélyek, akciók és intrikák árnyékában talán épp ez az emberség lesz az, ami megmenti az életét – és a birodalmat.

Coeur értékelése

Vannak olyan olvasmányaim, amelyek az éves top 10-es listámra esélyesek. Na ez erre a könyvre nem igaz. Nem esélyes, hanem biztosan és rögtön FELÍRANDÓ. Szuper, szuper, szuper!!
Minden hasonló remekmű után elgondolkodom, hogy honnan vehetik az ihletet az írók, milyen szenzációs fantáziával vannak megáldva! Ugyanakkor az is megfordul a fejemben, hogy már mindent kitaláltak, már nem tudnak újat. És mégis!
S. J. Kincaid olyan jövőbeli világot alkotott, ahol a tudás utáni vágy üldözendő. A társadalom uralkodó csoportja tenyészti magának az adott tulajdonságokkal rendelkező szolgákat, ketrecharcra szánt állati keverékeket és a személyi védelmet ellátó kárhozottakat. A kárhozottakat, akiket nem is tekintik embereknek, csak gyilkológépeknek, akik életük árán is megvédik  a számukra kijelölt embert.
A főszereplő, Nemezis is egy ilyen kárhozott, akire azonban nem mindennapi feladat hárul. El kell utaznia a császári udvarba, ahol a gazdáját kell helyettesítenie. De hogyan alakítson hitelesen egy embert, ha nem tartja magát embernek? Az ármánykodó, cselszövésekkel teli császári udvarban kiben bízhat? A szadista, kegyetlen császár, a gátlástalan, de éles szemű császárnő vagy az őrült trónörökös -e a legfélelmetesebb ellenség? Hogy maradjon életben ilyen környezetben? 
Ebben a történetben nem lankadhat a figyelmed, olyan gyorsan követik egymást az események. S amikor már azt hiszed, hogy kitisztult a kép és mindent értesz, akkor újabb csavar jön. 
A roppant szórakoztató, fordulatos és izgalmakban bővelkedő regény ugyanakkor tele van elgondolkodtató, magvas gondolatokkal is. Szóval: újabb kedvenc íróm született S. J. Kincaid személyében! Kedves kiadók, szeretném az írónő minden könyvét elolvasni...


Értékelésem: ötcsillagos csillagos ötös!! - Irány a Top 10-es listámra!


Kedvenc idézeteim: 


"A sors szerint mindenki az enyészeté lesz egyszer. De van választásunk, hogy mi történjen a mostani pillanat és életünk utolsó perce közt. Neked is. És senki sem dönthet erről helyetted."


" Mindannyian csillagporból összeállt testek vagyunk, melyekbe valahogy tudat költözött."
Köszönöm
Coeur

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co