Értékelés - Flynn Berry: A nővérem nevében

2018. augusztus 27., hétfő


Sziasztok!

A nővérem nevében címmel megjelent könyvével Flynn Berry egy sikeres karrier előtt áll, remélem a későbbiekben is halljuk még a nevét.


Fülszöveg



Titkok, ​melyeket csak egy gyilkosság tisztázhat

Nora vonatra száll Londonban, hogy meglátogassa vidéken élő nővérét. De ezúttal nem várja őt az állomáson, ahogy eddig mindig. Így egyedül megy Rachel házához és mikor belép az ajtón, ráeszmél, hogy testvére gyilkosság áldozata lett.
A zaklatott Nora maga kezd a gyilkos utáni kutatásba. Rachelt korábban már megtámadták. A rendőrök akkori tehetetlensége és részvétlensége miatt, már nem tud hinni a nyomozókban. Egyre kísértik a gyilkosságot övező titkok, a szálak összekuszálódnak. Veszélybe kerül ő maga is és már nem is tudja, vadász-e vagy űzött vad. Ahogy félelmei rögeszmévé fejlődnek, megváltozik, rá sem lehet ismerni – ahogy arra a Rachelre sem, akit Nora nyomozása felderít.

Flynn Berry írása egy figyelemre méltó rajt, egy rendkívüli, új szerző első regénye. Egy a magával lélektani dráma a két nővér különleges kapcsolatáról, egymás iránti feltételek nélküli szeretetéről. Folyamatos meglepetésekkel festi meg a sötét múlt félelmetes erejét, a gyász torzító hatalmát.


Genevieve értékelése


Izgalmas, fondorlatos pszichológiai thriller, ha kezedbe veszed bizony le nem teszed.

Elsőnek Norát ismerjük meg aki nővéréhez tart, akkor még nem sejti hogy ez lesz élete legborzalmasabb éjszakája. A hosszú leírások néhol nagyon nyomasztóak vagy éppen számomra túl soknak hatottak. De szükségesek, hogy Nora gondolatmenetét megérthessük. 
A lány egyre mélyebbre ás nővére múltjában, válaszokat keresve kérdéseire. Olyan dolgokra is rájön amire egyáltalán nem kellene. 
Már maga a történet és ahogy Flynn Berry beleszőtte a két testvér beszélgetéseit, mintha Rachel külső szemlélőként végig ott lett volna. Rengeteg közös pillanatot élhetünk át, nemcsak a szépeket, hanem a csúfosakat is. 
Gyanúsítottak jönnek- mennek. Nekem is volt egy tippen, de Flynn csúnyán átejtett, köszönet érte. Nora nagyon fondorlatos helyzetekkel áll elő, aztán ott áll immáron ő is gyanúsítottként. Itt volt a másik problémám, a gyász levezetése minden emberben más- és más. A kezdeti sokktól gyakorlatilag fel sem fogta hogy mi történt, aztán a düh,tiltakozás, és csak nagyon későn a beletörődés. Miért kell rögtön gyanúsítani valakit csak azért mert nem sír? 
Mondanom sem kell a nyomozók munkáját sok mindennek mondanám csak éppen alaposnak nem. És a szöveg hogy nincs rá kapacitásuk, mivel egy másik gyilkossági üggyel kell foglalkozniuk már- már hányinger keltő. 

Egy baleset és egy gyilkosság, van-e összefüggés a kettő között? Két egymás számára ismeretlen ember életük mégis keresztezi egymást. Ki dönti el hogy ki marad életben és ki hal meg?

XoXo
Genevieve

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co