Zene Kedd - Zenék, melyeket filmek tettek ismertebbé

2018. október 9., kedd


Sziasztok!


Rengeteg könyvet olvasunk, illetve filmet nézünk. A könyvekhez általában tartozik egy lejátszási lista, csakúgy mint a filmekhez betétdal. Meg sem tudom számolni hány zene tetszett meg egy film nézése vagy könyv elolvasása után. Nagy az esélye hogy ezeket a zenéket egyébként soha nem hallgattam volna meg. De így társul mellé egyfajta érzés amit még magam sem tudok megmagyarázni, inkább megmutatom!
Beépített tudat
Költségvetés: 31,5 millió $ (becsült)
Bevétel: 10 millió $

Zene
Foals: Late Night (Solomun Remix - Criminal 2016 Soundtrack)


A Foals alapvetően egy oxfordi math rock, dance-punk együttes. Solomun pedig egy híres DJ. Külön-külön soha nem is hallottam róluk, - tudom ez az én szegénységem - de a Late Night alapja így remixelve egész jó lett. Viszont ami mégis hozzáad egy HATALMAS pluszt, az A FILM. 
Kevin Costner ezúttal egy érzéketlen pszichopata bőrébe bújt, akinek az agyába beépítették egy másik ember tudatát. Ez a "tudat" fokozatosan átveszi az irányítást főszereplőnk fejébe. Ki tudja talán egyszer még érezni is fog valamit. 
Na de nem is ez a lényeg. Hanem maga ez a kis filmrészlet, mely érzést társít a zenéhez.
Miénk a világ
Költségvetés: 6 millió $ (becsült)
Bevétel: 9,4 millió $

Zene 
Fake Blood: I Think I Like It


Theo Keating ismertebb nevén Fake Blood avagy Touché, egy brit zenész és zenés producer. Ismét egy  - számomra - kevésbé ismert lemezlovas, aki a Miénk a világ című film egyik betétdaláért felelt. I Think I Like It zenéjét alapjáraton az elmegy kategóriába sorolnám a filmmel együtt, DE ez a jelenet nagyon ütősre sikerült. Megint ott van az az érzés amiről a korábbiakban beszéltem és amiről a későbbiekben is hallani fogtok.


Képtalálat a következőre: „john wick 1”
forrás
John Wick
Költségvetés: 20 millió $ (becsült)
Bevétel: 58 millió $

Zene
Kaleida: Think
Le Castle Vania: LED Spirals




Kaleida egy angol elektropop zenei társulat, Le Castle Vania pedig egy elektronikus tánczenei projekt amelyet egy amerikai DJ alkotott meg "DJ Dylan". 
A film kegyetlen jó lett, a folytatásokkal ellenben. Ehhez a részhez pedig megtalálták a lehető legjobb zenéket. Kaleida Think-je amennyire ellentétben áll a film kiragadott jelenetével annyira illik is hozzá. Mikor John üldözi Joszefet és beindul Le Castle Vania az valami eszméletlen.


Képtalálat a következőre: „suicide squad”
forrás
Öngyilkos osztag
Költségvetés: 175 millió $
Bevétel: Nincs adat


Zene

Twenty One Pilots: Heathens



Annak idején hatalmas hírverés volt a film körül, szerintem sok hűhó semmiért. Ugyan voltak érdekes részek a filmben, csupán a Twenty One Pilots: Heathens zenével éreztem gazdagabbnak magam. Mely mű az alternatív zenészek közti top 10-es listába juttatta a duót és elnyerték a Legjobb pop duó előadó címét. Talán Harley Queen-t és Jokert sikerült megkedvelnem.


Képtalálat a következőre: „csatahajó film”
forrás


Csatahajó
Költségvetés: 209 millió $
Bevétel: 303 millió $

Zene
ACDC: Thunderstruck



Utolsóként hoztam a Csatahajót, abból pedig ACDC Thunderstruck zenéjét, nem véletlenül. Ez pont a másik véglet ahol a zene rengeteget hozzáadott a filmhez. Ugyan nem vagyok hatalmas rajongója az ACDC-nek - bocsiii - de ez a zene egyszerűen tökéletes. A kiragadott jelenethez pedig tökéletesen passzol. A film egyébként szintén az 1-2 x megnézem kategóriához tartozik. Bár a bevételeket látva nyilván csak én vagyok ezzel így.

Következő részben Zenék, melyeket könyvek tettek ismertebbé.



Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co