Értékelés | Robin O’Wrightly: Kettős kereszt (#Wetoo 1)

2019. november 25., hétfő


Robin O’Wrightly: Kettős kereszt (#Wetoo 1)
Oldalszám: 196



Fülszöveg


Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​rémálomban egyetlen jó dolog van: az ébredés.
Kivéve, ha a valóság szörnyűbb, mint az álom.

A Gyilkos emlék kisregényben két nő idővonala tárul elénk, az egyikük, Connie V. Marshall, fotós már túl van élete legdurvább cselekményén: ámokfutást végzett egy irodában, maga után hagyva 15 áldozatot. A másik, Shauni Hullivan, nyomozó pedig még előtte áll a saját legdurvább élménye feldolgozásának: miért lát rettenetes rémálmokat nemi erőszakról és képtelen lefeküdni férfiakkal? Két nő üldözi a gólemét, egymást és végül önmagát. Mindeközben nem is sejtik, hogy sorsuk több szálon kapcsolódik össze, mint azt hitték… Mindketten a saját poklukból indulnak, de eljutnak a saját Paradicsomukba a végén?

A Tinnitusz novellában egy házaspár konfliktusa egy buli után bontakozik ki, amikor nem várt vendégeik érkeznek… Ismerik-e egymást annyira, hogy megmentsék az életüket?

A Testcserés számadás előzetes egy nagyon megosztó és bizarr erotikus-misztikus lélektani thrillerhez. Sarah Z. Montgomery nem mindennapi nő: képes lélekként testekben utazni, így spirituális testszállítóként tevékenykedik. Saját erkölcsi állapota és a házassága is komoly veszélybe kerül egy félresikerült küldetésben. Vajon el lehet viselni a lelki erőszakot? És mi lesz a Montgomery család további sorsa?

A #WeToo – Kettős kereszt vérmes, tabudöntögető lélektani thrillere mindannyiunk története, akár keresztülmentünk a családon belüli erőszaktól a szexuális abúzuson át a totális lelki és testi sérülésig, akár nem.

Az Álomtalanítás című könyv bővített, módosított kiadása.


Már régóta dédelgettem a gondolatot, hogy elolvasom Robin O’Wrightly: Kettős kereszt című könyvét, a „Jogom van biztonságban élni” témahónap azonban okot adott rá, hogy elővegyem a könyvet. Röviden szólva: Az írónő zsenialitása megint csak lenyűgözött. Hihetetlen volt számomra, hogy annyira különböző témákban mint az eddigi olvasmányom (Erelem) és ez a mostani, egyaránt minőségit tudott alkotni, ráadásul úgy, hogy mindegyikbe beletette a saját személyiségét. A #Wetoo is igazi Robin O’Wrightly-s, mégis mély, komoly témát feldolgozó kötet. Connie történetével teljes mértékben tudtam azonosulni, és lehet, hogy nem mindenki ért velem egyet, de én teljes mértékben igazolva éreztem a cselekedeteit. Elgondolkodtató, hogy vajon hány ilyen főnök mászkál a világban, akik büntetlenül tehetnek meg dolgokat, és játszhatnak emberi sorsokkal, illetve hány hallgatólagos asszisztens társul ezekhez a cselekedetekhez. Elgondolkodtató volt számomra, hogy tényleg csak az a bűnös, aki elkövető is egyben? Vagy azok is, akik nem tesznek ellene semmit…

A Tinnituszt még mindig nem tudom hova tenni magamban. Meghökkentő. Kell némi idő, mire feldolgozza az ember az olvasottakat.

A legjobban azonban a Testcserés számadás tetszett. Sarah valami állati jó fej, pillanatok alatt belopta magát a szívembe. És igen, megint egy fogas kérdés: a lélek bántalmazása nem éppen olyan súlyos-e, mint a testi fenyítés? Az pedig, hogy az egész történet misztikus köntösbe van öltöztetve, számomra csak hab a tortán. Már csak a folytatásba kell belevágnom.

5 csillagos történetek, ami nemcsak a nőknek, de a férfiaknak is kötelező olvasmány.

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co