Értékelés - Leiner Laura: Bexi sorozat 1-2.

2018. augusztus 6., hétfő




Sziasztok!

Ezúttal is Leiner Laura írónő áll a középpontban, mégpedig Kikyo által aki a Bexi sorozatot vette kezébe. 


                                                                      


Fülszöveg

Budai Rebeka élete tizenhat évesen fenekestül felfordult, amikor posztolt a barátja falára egy szemrehányó, egy szál gitáros dalt, a Késtélt. 
Azóta ő Bexi, aki immár a második lemezén dolgozik, a dal ugyanis óriási sláger lett és országos hírnevet hozott számára. 
Körte, a tetoválóművészből avanzsált menedzser épp egy tévés fellépést szervezett le a Pop/Rock sztár leszek! döntőjébe, ahol Beki a legesélyesebb versenyző duettpartnere lesz. 
Nagy Márk nemcsak az énekhangjával, hanem külsejével is belopta magát a női nézők szívébe, de Bekivel már nehezebb dolga lesz…

Kikyo értékelése

Leiner Laura Bexi-sorozata a magyar popszakma és a hazai hírességek világába kalauzol bennünket. Főszereplője a 17 éves Budai Rebeka alias Bexi, akit Youtube csatornáján közzétett dala által egy ország ismert és szeretett meg. Bexi az a fajta énekesnő, akit a tehetsége és a véletlen emelt a sztárok közé, de emellett is igyekszik megmaradni annak a hétköznapi lánynak, aki volt. Ezzel kapcsolatban nagyon sok szimpatikus tulajdonsága van. Nagyon szerethető karakternek tartom a regény többi szereplőjével együtt, amolyan Leiner Laurá-san aranyosak. Én a közutálat tárgyát képező Gerit is kedveltem. Nagy meglepetés volt viszont számomra, hogy Laurának sikerült egy olyan szereplőt alkotnia, akitől szó szerint falra tudtam volna mászni. Méghozzá a főszereplő Nagy Márkot, aki pedig sejtésem szerint a szerelmi szál egyik szereplője lesz. Bexi szavaival élve: „nincs olyan, aki közömbös lenne Márk felé: őt vagy szeretni lehet vagy utálni, de középút nincs”. Nos, én túlzás nélkül állíthatom, hogy utáltam. Bexi abszolút pozitív példa, akivel szemben ott vannak a „megcsinált” sztárok, mint Nagy Márk vagy Lexi. Érdekes, számomra ők egyértelműen negatív figurák. A történetvezetés egyébként nagyon jó, tényleg érezzük azt, hogy a sztárvilág kulisszatitkaiba tekinthetünk bele, minden előnyével és árnyoldalával együtt. Plusz nem hiányzik a jópofaság és a humor sem, sokszor veszem észre magamon L. L. könyvek olvasásakor, hogy mosolyogva olvasok. Könnyed, szórakoztató, de a vége!!!!???!!! Agggrrrhhhh…. Szerintem belehaltam volna, ha nekem erre egy percet is várni kell. Totál nyitva hagyja. Ahogy A Szent Johanna gimit is anno egyben faltam fel, Bexinek is ez lesz a sorsa.


Értékelés: ♫♫♫♫♫
Kedvenc szereplők: Budai Rebeka (Bexi) és Körte

                                                                      


Fülszöveg


Már bő egy év eltelt azóta, hogy Budai Rebeka posztolta barátjának a Késtélt, és ezzel immár Bexiként berobbant a köztudatba. 

Azóta megjelent második lemeze, az Offline, melynek sikere végleg kiírta Bexit az egyslágeres előadók sorából. 

Úgy tűnik, Gerivel is rendeződhetnek a dolgaik, bár ezt Körte, Lili, Anti és a Fogd be Aszád eszement (nevű) tagjai egy emberként elítélik. 
És persze ott van még Ő is. Nagy Márk, akinek a Pop/Rock sztár leszek! döntője után nagyobb szüksége van a barátaira, mint valaha.

Kikyo értékelése

Ritkán esik meg velem, hogy egy folytatás sokkal jobban belopja magát a szívembe, mint egy kezdő kötet, de most ez történt. Laura mesterien bánik a karakterekkel, és ismét bebizonyosodott a mondás: „Ne ítélj elsőre!” Na jó, Nagy Márk még mindig nem a szívem csücske, és nem tudom, mit lehetne tenni vele, hogy ez megváltozzon, de legalább beismerte, hogy ő volt a hülye a karrierjét illetően, ami azért plusz pont. Körtét továbbra is nagyon bírom, „gyereknevelésből” ötös! Főleg, hogy a „gyerekei” elvileg felnőtt fiatalok. Aki nagyon belopta magát a szívembe, az Evelin, és aki nagyon kiesett belőle, az Geri. És most, hogy becsuktam a 2. kötetet, már nyitom is ki a harmadikat, mert persze, hogy már megint olyan a vége, hogy nincs vége. Ha most nem lenne a kezemben a folytatás, szerintem Laura lelkén száradna néhány ősz hajszálam. 

Értékelés: ♫♫♫♫♫
Kedvenc szereplők: Továbbra is Bexi és Körte, kiegészülve Evelinnel

Köszöntem
Kikyo


                                                                      

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co