TOP 5 Szerda - Eddigi legjobb könyvek 2018-ban

2018. július 5., csütörtök




Sziasztok!

Mint azt már lassan megszokjátok ismét megkésve, de megérkeztünk TOP 5 SZERDA rovatunk következő témájával ami az "Eddigi legjobb könyvek 2018-ban" elnevezést kapta. Jó szórakozást kívánunk a bejegyzéshez.

Genevieve a témában

Tudom hogy TOP 5 van de sajnos ebben az évben eddig csap TOP 3-at tudok felmutatni, remélem az év végéig felmegyek TOP 10-re mert ez azt jelentené hogy vége az olvasási válságnak amiben kb. 1 hónapja vagyok. 

Szóval a 3 könyv:
K.K. Allen: Waterfall Effectje, amiről itt olvashatjátok értékelésemet, aztán
Amo Jones: Tacet a Mortuis-a, értékelés itt olvasható, végül de nem utolsó sorban
Ludányi Bettina: Mennem kell címmel megjelent könyve, amiről itt olvashattok egy részletet, itt pedig az értékelésemet. Jó szórakozást ;)

Coeur a témában

Dan Brown: Eredet - A szerző több könyvét is volt szerencsém olvasni, és eddig ez a kedvencem. Annyira eredeti, izgalmas és elgondolkodtató is egyben.
Dot Hutchison: Pillangók kertje - Zseniálisan felépített, különleges hangulatú, felkavaró pszichotriller. Nagyon várom már a folytatást!
L. J. Perry: Rohadék - A romantikus irodalom igazi gyöngyszeme. Drámai, érzelemdús történet, jól kidolgozott, szerethető vagy épp gyűlölhető karakterekkel. Garantáltan szükséged lesz zsebkendőre!
Anthony Ryan: Az ébredő tűz - Igazi sok szálon futó, ármánnyal, cselszövéssel teli fantasy, melyből nem hiányozhatnak a természetfeletti képességekkel rendelkező véráldottak, és a rettegett/imádott sárkányok.
Ha bővebben is szeretnél ezekről a könyvekről olvasni, akkor keresed az 5 csillagos értékelések között.

És még kettő:
Leiner Laura: Ég veled című könyve a hazai ifjúságirodalom remekműve. Tele humorral, szórakoztató karakterekkel, izgalmas versennyel...
S. J. Kincaid: A kárhozott - Ezért a könyvért hatalmas köszönet Genevieve-nek, hisz ő találta. S bár nem volt becsomagolva, mégis olyan, mintha születésnapi ajándékot kaptam volna. Teljesen egyedi, rendkívül izgalmas fordulatos sci-fi. Egy olyan alternatív világban játszódik, melyben az uralkodó család üldözi a tudomány iránt érdeklődőket. És ez talán csak a legkisebb bűnük...

Mindkét könyvről a későbbiekben bővebben is olvashattok majd értékelést.

ui: Ha jól számolom, eddig ez már 6 olyan könyv, ami a top 10-es listámra kívánkozik. Nem tudom, hogyan fogok beleférni a keretbe. Remélem sehogy!:-))

Kikyo a témában

Még jó, hogy csak az évnek a felénél tarunk, mert így még azt hiszem bele fogok férni az 5-be. Ahogy a TOP10 fül alatt is olvashattátok, két kiemelt könyvem már van az évben, ez pedig Dot Hutchinson: Pillangók kertje, illetve Kylie Scott Stage Dive sorozatának 2. része, a Play - Futam. Igazából az egész sorozatot nagyon kedvelem, de ez a rész messze a legjobban magával ragadott. Amivel még biztosan ki fog egészülni ez a lista, az Leiner Laura: Ég veled c. regénye lesz, ami a májusi közös olvasmányunk volt, illetve Cassandra Clare: Csontváros sorozata, amelyből jelenleg a 3. résznél tartok, itt azonban egyelőre nem tudok egyetlen részt kiemelni, az egész sorozat, úgy ahogy van favorit lett. Azt hiszem az eddigiekből is jól látszik, hogy nem vagyok igazán válogatós a könyvek terén, ez a lista is eléggé eklektikusra sikerült, úgyhogy magam is kíváncsian várom a folytatást, mire év végére 10-re kerekedik. Ha viszont tartani szeretném magam az öthöz, akkor mindenképp ide sorolnám Agnes Martin-Lugand: A boldog emberek... könyveit (mindkettőt), mert szintén a kedvenceim közé tartozott, és (visszakerestem az értékelés alapján) szintén az idei olvasmányaimat gyarapítja.

Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Copyright © GCK's Book Review Blog. Blog Design by SkyandStars.co